Μητροπολίτης Πειραιώς: "Σε αυτήν την τόσο ταραγμένη εποχή, χρειάζεται επιστροφή όλων, στον Κύριο Ιησού Χριστό"



Την μετάνοια έδωσε ως σύνθημα για τη νέα Χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ κατά την διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που  πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Στην κατάμεστη από στελέχη του Νεανικού Έργου αίθουσα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευχήθηκε καλή κι Ευλογημένη Χρονιά, καλώντας παράλληλα όλους σε μετάνοια η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι η μόνη σωτηρία μας».
«Ο χρόνος δημιουργήθηκε από τον αιώνιο Θεό και είναι αδιάστατος και αιώνιος», σημείωσε ο κ.Σεραφείμ, υπογραμμίζοντας πως το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι δικές μας επινοήσεις και πως ο χρόνος είναι ένα μέγεθος που έχει όρια και μας διδάσκει.
Έκανε λόγο για την ευθύνη που έχουμε όλοι μας απέναντι στον εαυτό μας, στους άλλους αλλά και στον ίδιο το Θεό τονίζοντας πως  οι άνθρωποι κάνουμε το λάθος να μένουμε έκθαμβοι μπροστά στα μεγάλα δώρα του Θεού όπως ο κόσμος και όχι στον ίδιο τον Θεό.
Αναφερόμενος σε μία προσωπική του εμπειρία ανέφερε πως το σύνθημά μας για τη νέα χρονιά πρέπει να είναι η μετάνοια.
«Το μόνο που μπορεί να προσδώσει μία άλλη γεύση στα πράγματα είναι η μετάνοια, όπως  τη βίωσε ο Ζακχαίος. Η μετάνοια που σημαίνει μεταβολή του όλου ανθρώπου και όχι μια απλή λύπη για όσα διαπράξαμε, αλλά μια αλλαγή της υπάρξεώς μας».
Έκανε λόγο για την σύγχρονη πραγματικότητα, τονίζοντας πως σε αυτήν την τόσο ταραγμένη εποχή, χρειάζεται επιστροφή όλων, στον Κύριο Ιησού Χριστό.
«Μόνο αυτή η καθημερινή επιστροφή μπορεί να μας λυτρώσει από αυτή την ταραχή του νου και την καρδιά» είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Τέλος ευχαρίστησε όλους – κληρικούς και λαϊκούς- οι οποίοι στις ενορίες επιτελούν «το θαύμα της μεταλαμπαδεύσεως της νέας γενιάς που είναι η ελπίδα όλων για την Ανάσταση του γένους μας και του λαού μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έδωσε τα κομμάτια στους Ιερούς Νεότητος των Ενοριών και ακολούθησε  το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, το οποίο παρουσίασε χορούς από το Βορειο-Ανατολικό Αιγαίο, ενώ ακολούθησε τραπέζι, όπου όλοι είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές για τη νέα χρονιά.
Ως Ενορία σταθήκαμε και τυχεροί για το 2012, αφού το ένα από τα φλουριά, έτυχε στο δικό μας στέλεχος, στον Σπύρο Χατζηνικολάου, ο οποίος έλαβε και από τον Σεβασμιώτατο το αναμνηστικό του δώρο.
Μουσική συντροφιά μας κράτησε η ορχήστρα με παραδοσιακά τραγούδια, όπου στο τέλος της εκδήλωσης τα στελέχη συναντήθηκαν σε ένα χορευτικό κύκλο, δείχνοντας τις ικανότητές τους στο συρτό και τον Καλαματιανό.





ο π.Ανδρέας κρατώντας το κομμάτι της Ενορίας μας


Ο Σπύρος με το φλουρί και το δώρο.















Ο Σεβασμιώτατος δίνει στον Σπύρο το δώρο του για το φλουρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου