Ξεκίνησαν τα Κατηχητικά!


Πολύ ενθαρρυντικά ξεκίνησε η νέα Ιεραποστολική χρονιά! Δόξα το Θεό! 
Ο Αγιασμός έναρξης τελέστηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011. Με μεγάλη χαρά ανταμώσαμε «οι παλιοί» του Κατηχητικού. Όλα αυτά τα παιδιά που απαρτίζουν την ενοριακή μας οικογένεια. Και όλοι μαζί – με μεγάλη έκπληξη είναι η αλήθεια – υποδεχθήκαμε και αγκαλιάσαμε τους πολλούς «καινούριους» στην κατηχητική μας συντροφιά.



Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής Νεότητος, Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Τριλίβας, τον οποίο πλαισίωσαν τόσο ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Βάρκας, όσο και ο Πρόεδρος του Φιλοπτώχου ταμείου, οικονόμος Θωμάς Φάνης.  Μεγάλη η χαρά μας και για τους αρκετούς γονείς οι οποίοι παρευρέθηκαν στην έναρξη των Κατηχητικών μας, αλλά και σε εκπροσώπους δασκάλους και καθηγητές των σχολικών μονάδων της ενορίας μας.


Θερμές οι ευχαριστίες μας στο τμήμα Βυζαντινής Χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Πειραιώς, που έψαλλε στην τελετή του Αγιασμού. Πραγματικά τα παιδιά της Χορωδίας, έδωσαν μία νότα αισιοδοξίας και ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν όραμα, ελπίδα και πίστη στο Θεό για τη πορεία της ζωής τους. Ευχαριστούμε θερμά και την Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου και τον υπεύθυνο καθηγητή.

Αμέσως μετά τον Αγιασμό απολαύσαμε όλοι μαζί – μικροί και μεγάλοι - μία ξεχωριστή παράσταση Θεάτρου Σκιών. Αξίζει να σας μεταφέρουμε και τη δική μας έκπληξη όταν στο τέλος, αντιληφθήκαμε όλοι – μικροί και μεγάλοι – πως εκτός από πολύ ωραία το έργο κατάφερε να μας αφήσει και κάποιο δίδαγμα. Η παράσταση ήταν έτσι διαμορφωμένη και παρουσιάστηκε κατά τέτοιο τρόπο που μας δίδαξε πως όταν στη ζωή μας έρχονται δυσκολίες και εμπόδια, θα πρέπει η προσευχή και η προσπάθειά μας να είναι δυνατότερη για να ανταπεξέλθουμε στις όποιες δύσκολες συνθήκες.

Αυτά προς το παρών… και καλή αρχή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου