Στιγμές από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας


Όμορφες Ενοριακές Στιγμές, μας αξίωσε ο Θεός να ζήσουμε και σήμερα το πρωί στις Κατηχητικές μας Συντροφιές. Η ημέρα μας ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία.

Το πρωί τελέστηκε στον Σολέα του Ναού μας, Β΄ Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν τόσο τα παιδιά όσο και γονείς.
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video.


Η Θεία Λειτουργία ήταν υποδειγματική και έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να δούμε καλύτερα το τελούμενο Μυστήριο και να μάθουμε τους συμβολισμούς του, αφού σε ορισμένα σημεία, υπήρχε και παράλληλη επεξήγηση. Έτσι λοιπόν μάθαμε – μεταξύ άλλων – ότι η μικρή είσοδος συμβολίζει την έναρξη της δημόσιας δράσης του Ιησού αλλά και το τι συμβολίζει η λαμπάδα που κρατούν τα παπαδάκια,  ακούσαμε ότι η Μεγάλη Είσοδος συμβολίζει την πορεία του Χριστού προς τον Γολγοθά, μας εξήγησαν για την Αγία Αναφορά, αλλά και για το πώς πρέπει να κοινωνούμε σωστά.

Αυτά βέβαια είναι μερικά από τα όσα ακούσαμε σήμερα.

Στην συνέχεια μεταβήκαμε όλοι - μικροί και μεγάλοι -  στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου μετά από έναν σύντομο διαγωνισμού τραγουδιού – συνθήματος (κατασκηνωτικού τύπου), Ευλογήσαμε και κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα (τέσσερις για την ακρίβεια).

Δύο νικητές ανεδείχθησαν από την πίτα του Αγίου Βασιλείου, ενώ το τρίτο φλουρί ακόμα αναζητείται.  Ο πρώτος νικητής ήταν ο Σταύρος,  από το τμήμα προσχολικής και ο Δεύτερος ο Στέλιος, από το κατώτερο αγοριών. 
 



Το απόγευμα θα κόψουμε την Βασιλόπιτα και για τους δικαιολογημένα απόντες οι οποίοι ήταν κάμποσοι…









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου