Καλή χρονιά, και ευλογημένη (για το νέο έτος 2022 μ.Χ.)


Οι Ρωμαίοι παριστάνανε τὸν πρώτο μήνα  του έτους με την όψη του Ιανού  του Θεού που είχε δυο πρόσωπα, και  ήτανε γυρισμένα από τις δυο μεριές, (για αυτό, τον βγάλανε  και Ιανουάριο). 

Το ένα πρόσωπο  παρίστανε τον παλαιό  χρόνο κι ήτανε γερασμένο, και τ᾿ άλλο παρίστανε τον καινούργιο χρόνο και ήτανε νεανικό!

Σήμερα μιλώντας για την πρωτοχρονιά, βλέπουμε μόνο το ένα πρόσωπο,το νεανικό πρόσωπο που συμβολίζει την νέα χρονιά..και χαιρόμαστε και πανηγυρίζουμε και ελπίζουμε πάντα σε κάτι καλλίτερο από την προηγούμενη χρονιά..

Θα ήταν αρκετά σοφό την πρώτη του έτους να βλέπουμε παράλληλα και τα δύο πρόσωπα του Ιανού.

Για να μην ξεγελαστούμε από νεανικότητα και την σφριγηλότητα του νέου έτους…και λησμονήσουμε την εμπειρία και την Σοφία που πρόσθεσε στην ζωή μας ο παλαιός χρόνος..

Να μην λησμονήσουμε τα λάθη μας,τις χαρές μας ,τις θλίψεις μας, αυτά που καλώς κάναμε αλλά και αυτά που παραλείψαμε να πράξουμε…να κατανοήσουμε που βρίσκεται η Ευτυχία και που καιροφυλακτεί να μας πλημμυρίσει η δυστυχία,τι να αποφύγουμε και τι να επιδιώξουμε την νέα χρονιά να αποζητήσουμε την προστασία κι την αγκαλιά  στα χέρια του  Χριστού.. Να πάψουμε να  φοβόμαστε και αυτή χρονιά μόνο να ελπίζουμε και να χαιρόμαστε…για την ζωή και τα δώρα που θα μας χαρίσει κι αυτή την Χρόνια ο Θεός..

Είη το όνομα Κυρίου Ευλογημένο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου