Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Τα παιδιά δημιουργούν την ελπίδα για μια άλλη Ελλάδα με καινούρια πρότυπα»


«Τόπος από θάλασσα και φως… φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος», ήταν το θέμα του φετινού καλλιτεχνικού διαγωνισμού η βραβεύσεις του οποίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

«Θεριεύεται τις ελπίδες μας σε μια εποχή δύσκολη», είπε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών προς τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στην τελετή βράβευσης του καλλιτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε πως σήμερα χρειάζεται άλλης μορφής αγώνας και προσπάθεια, προκειμένου να αποβάλουμε την - όχι με πόλεμο, αλλά με ιδεολογικό χαρακτήρα - κατοχή.

Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε πως χρειάζεται πίστη στις παραδόσεις μας, στην Εκκλησία και στο γένος μας που είναι δυνάμεις εσωτερικές και τις χρειαζόμαστε.

«Αυτή είναι η ιστορία της Ελλάδας. Αγώνας, παραδόσεις, πίστη και γλέντια» είπε ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τους νέους, συμπληρώνοντας πως «τα παιδιά δημιουργούν την ελπίδα για μια άλλη Ελλάδα με καινούρια πρότυπα. Όχι πρότυπα που μας απογοήτευσαν».

Ευχαριστώντας και συγχαίροντας όλους για την προετοιμασία και την υλοποίηση της εκδήλωσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε: «Ας έρθουν μπόρες, ας έρθουν καταιγίδες. Δεν τις φοβόμαστε εάν έχουμε πίστη και ελπίδα».
Η τελετή βράβευσης την οποία διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και συντόνισε η Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, ξεκίνησε στις 5:30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Κολεγίου Ψυχικού.

Η σημερινή εκδήλωση αφορούσε τα σύνολα τα οποία διακρίθηκαν και κατέλαβαν μία από τις πρώτες τρεις θέσεις, καθώς επίσης και όσα σύνολα απέσπασαν τιμητικούς επαίνους και διακρίσεις.

Από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, διακρίθηκαν και τιμήθηκαν το Χορευτικό τμήμα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (1η θέση) και η Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς (2η θέση).

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης και ο Κώστας Δαντίλης.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου