«Στις δυσκολίες της ζωής να φέρνουμε στο νου μας τα χαμόγελα των παιδιών…»


Σήμερα το απόγευμα βρεθήκαμε καλεσμένοι στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιώς, που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων. Δόξα το Θεό, η συνεργασία που έχει η Ενορία μας με όλα τα Σχολεία της περιοχής, είναι πέραν του δέοντος καλή και καρποφόρα και έτσι υπάρχει η δυνατότητα και για κοινές δράσεις.

Τα παιδιά, είχαν ετοιμάσει μια πολύ όμορφη γιορτή με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, Παραδοσιακούς χορούς και το Θεατρικό σκετς «το κοριτσάκι με τα σπίρτα».
Έτσι λοιπόν μας δόθηκε η ευκαιρία να καμαρώσουμε και να χειροκροτήσουμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και μας κράτησαν πολύ όμορφη και ζεστή συντροφιά.
Στη συνέχεια, ο π.Ανδρέας Ευλόγησε την Βασιλόπιτα, λέγοντας προς τους προτρέποντας τους παρευρισκομένους, στις δύσκολες στιγμές να φέρνουν στο νου τους τα χαμόγελα των παιδιών και τον σημερινό τους ενθουσιασμό. Υπογράμμισε πως μπορεί να μην καταφέρουμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα, αλλά θα μπορέσουμε να τα δούμε με μια άλλη οπτική. Τέλος παρεκάλεσε όλους στην προσευχή τους να λένε ένα «Κύριε Ελέησον» και για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν τα προς το ζην και αυτές τις κρύες μέρες υποφέρουν περισσότερο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου