Το μάθημα του κατηχητικού! (PICS & VID)


 Μια εβδομάδα πέρασε και είμαστε πάλι εδώ για να περιγράψουμε ξανά τι συνέβη στο κατηχητικό μας αυτήν την εβδομάδα! Αυτή η εβδομάδα ήταν μια ιδιαίτερη εβδομάδα για τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας μας καθώς ήταν η εορτή του Αγίου Κων/νου του Υδραίου, προστάτη των κατηχητικών, και φυσικά έγιναν και οι ανάλογες δραστηριότητες! 

Ξεκινάμε με την ημέρα του Σαββάτου που όλα τα τμήματα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του κατηχητικού μας, και τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε παράκληση στον άγιο παρουσίας του υπεύθυνου των νεανικών συντροφιών π.Ανδρέα, ο οποίος πρώτα μίλησε στα παιδιά για την ζωή του αγίου Κων/νου του Υδραίου. Εν συνεχεία τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με τα τμήματα στα οποία είναι και μοιράστηκαν για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα 4 ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια που είχαν στηθεί σε 4 ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός του κατηχητικού! Τέλος, μετά τις ''αθλοπαιδιές'' τα παιδιά πήραν ένα, κατά την άποψη του γράφοντος, πολύ εύγεστο κέρασμα που συνδύαζε άριστα τόσο τις αλμυρές όσο και τις γλυκές γεύσεις και περιποιημένο έξοχα από την κ.Χριστίνα!

Παραθέτουμε σχετικά στιγμιότυπα παρακάτω...











ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ...

Ξεκινάμε με το ''νεροπίστολο'', ένα παιχνίδι στο οποίο τα παιδιά έπρεπε να σταθούν σε μια σειρά και να βάλουν όλα τους τα δυνατά στο στόχο, καθώς το ζητούμενο ήταν να σβήσουν όσα περισσότερα κεράκια μπορούσαν αλλά με περιορισμένο αριθμό βολών!





Συνεχίζουμε με το ''μάτια ερμητικά κλειστά'', ένα παιχνίδι συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στα παιδιά. Στόχος του παιχνιδιού ήταν το ένα παιδί να καθοδηγεί το άλλο που βρίσκεται με τα μάτια κλειστά και την με την πλάτη μπροστά στα εμπόδια να φθάσει από την μία άκρη του δωματίου στην άλλη χωρίς να χτυπήσει πάνω στα εμπόδια.






Ακολούθησαν οι γνωστές ''σκυταλοδρομίες'' στις οποίες τα παιδιά έχοντας ένα πλαστικό κουτάλι στο στόμα και πάνω σε αυτό μια μπάλα του πινγκ πονγκ προσπαθούσαν να φθάσουν πιο γρήγορα και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο χρόνο μια συγκεκριμένη διαδρομή. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε φωτογραφικό υλικό από την συγκεκριμένη δραστηριότητα γιατί ο φωτογράφος ξεχάστηκε! Υπήρχε πολλή δουλειά το Σάββατο...! 

Το τελευταίο παιχνίδι ήταν ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι σε όλους, οι λεγόμενοι ''στόχοι'' στο οποίο και πάλι τα παιδιά έφτιαξαν μια σειρά και με τρεις βολές το καθένα προσπάθησαν να συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία!





Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν και την Κυριακή με τα αγόρια και τα κορίτσια  γυμνασίου και λυκείου. Η θεματολογία αυτή τη φορά ήταν κοινή. Αναλύθηκε μια ευαγγελική περικοπή, κατά Λουκά 6, 20-26, ενώ μίλησαν για το πως αντιλαμβάνεται η εκκλησία την ευτυχία, καθώς και τα πράγματα που κάνουν έναν άνθρωπο ευτυχισμένο. Ευτυχισμένος είναι αυτός που είναι φτωχός από αμαρτίες, όσοι έχουν ''χορτάσει'' και είναι πλούσιοι σε αμαρτίες σε αυτή την ζωή έχουν ήδη πάρει την ανταμοιβή τους και αναμένεται να πεινάσουν και να φτωχύνουν στη Βασιλεία του Θεού. Τέλος, έγινε αναφορά και προβληματισμός και στα όρια της προσωπικής ευτυχίας και την αρχή του εγωισμού και της αλαζονείας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου