Το μάθημα του κατηχητικού!


 Μια εβδομάδα πέρασε και είμαστε πάλι εδώ για να περιγράψουμε τι συνέβη και αυτό το Σαββατοκύριακο!

 Ξεκινάμε με τα μαθήματα που έγιναν το Σάββατο (και κάθε Σάββατο στις 10:30 για τα παιδιά δημοτικού) με το τμήμα της προσχολικής ηλικίας και τα παιδιά νηπίου και πρώτης δημοτικού με την κα Μαρία και την κα Πολυτίμη που μίλησαν τόσο για την 28η Οκτωβρίου όσο και για την παραβολή του πλούσιου και φτωχού Λαζάρου που συνοδεύτηκαν από αντίστοιχες χειροτεχνίες και ζωγραφιές. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι και αυτήν την εβδομάδα  μοιράστηκαν καραμέλες και στα παιδιά του τμήματος και στους κατηχητές άλλων τμημάτων, ενώ τυχεροί ήταν και κάποιοι γονείς!

(Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό)





Συνεχίζουμε με το τμήμα του κ. Ανδρέα και της κας Ευθυμίας, δηλαδή το τμήμα παιδιών δευτέρας έως τετάρτης δημοτικού, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την 28η Οκτωβρίου και την μεγάλη γιορτή της Αγίας Σκέπης, ενώ ακολούθησε ζωγραφική και παιχνίδι στο προαύλιο χώρο του Ναού μας.
(Μικρό φωτογραφικό υλικό ακολουθεί παρακάτω)




Τα  κορίτσια πέμπτης και έκτης δημοτικού με την κα Μαρία και την κα Μάρα μίλησαν για την μεγάλη γιορτή του προστάτη και πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ενώ το μάθημα ολοκληρώθηκε με ζωγραφιές και παιχνίδι.


Τα μαθήματα του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν με το τμήμα αγοριών πέμπτης και έκτης δημοτικού με τον κ. Κωνσταντίνο οι οποίοι μίλησαν για το βίο του Αγίου Δημητρίου και την 28η Οκτωβρίου και το πως οι Έλληνες στρατιώτες αντιμετώπισαν τον εχθρό με κύριο όπλο την πίστη τους στο Θεό και την Παναγία μας. Το μάθημα ολοκληρώθηκε με ένα ντέρμπυ ποδοσφαίρου, για ακόμα μια εβδομάδα, που πήρε διαστάσεις στο σκορ και έληξε στο εντυπωσιακό αν μη τι άλλο 13-14, και στην οριακή νίκη που αφήνει πολλές υποσχέσεις για την επόμενη εβδομάδα από την ομάδα που απαρτιζόταν από τους Δημήτρη, Φίλιππο και τον κ.Κωνσταντίνο απέναντι στους Θεοχάρη, Παναγιώτη, Θεοδόση και Γιάννη, οι οποίοι αν ήταν λίγο πιο ομαδικοί θα είχαν κλέψει τη νίκη!
(Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το σπουδαίο αγώνα)





Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή (και κάθε Κυριακή στις 11:00 για παιδιά γυμνασίου & λυκείου) με τα τμήματα αγοριών γυμνασίου με τον κ. Βασίλη και γυμνασίου - λυκείου κοριτσιών με την κα Βάσω και την κα Αντζολέτα. Το μάθημα αυτήν την εβδομάδα είχε την ίδια θεματολογία και αφορούσε μια ευαγγελική περικοπή, κατά Λουκά 4, 16-30 και αφορούσε το πρώτο κήρυγμα του Χριστού μας στη Ναζαρέτ, στη συναγωγή το Σάββατο, καθώς και το γιατί οι προφήτες δεν είναι δεκτοί στην πατρίδα τους. Αναλύθηκε, επίσης, η σχέση της πατρίδας με την εκκλησία αλλά και η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό που δεν πρέπει να βασίζεται στα ανταλλάγματα αλλά στην πίστη. Τέλος οι συναντήσεις τελείωσαν με κέρασμα για τα κορίτσια και αγώνα πινγκ-πονγκ για τα αγόρια, όπου στον μεγάλο τελικό έφθασαν ο Βασίλης με τον κ.Βασίλη και τελικά τον κατηχητή να κατακτά, σε ένα ματς θρίλερ, τον τίτλο αυτής της εβδομάδας!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου