Τα Εκγαίνια της φετινής Δωροέκθεσης τέλεσε ο Σεβ.Μητρ.Πειραιώς κ.Σεραφείμ


Για μια «ηρωική και Ευλογημένη προσπάθεια ενισχύσεως του Φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου» της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ κατά την διάρκεια των Εγκαινίων της φετινής Δωροεκθέσεως της τοπικής μας Εκκλησίας.
Τονίζοντας πως η Εκκλησία δεν έχει ως έργο την προσφορά του υλικού άρτου, σημείωσε πως «το έργο της Εκκλησίας, είναι να προσφέρει τον άρτο τον Ζώντα, τον Κύριον και Θεόν και Σωτήρα Ιησούν Χριστόν», συμπληρώνοντας παράλληλα πως εκείνος που αγαπά τον ίδιο Θεό «είναι αδύνατο να μην αγαπά τον άνθρωπο, γιατί ο άνθρωπος είναι εικόνα του Παναγίου Θεού».

Αναφερόμενος στη σημερινή πραγματικότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς υπογράμμισε: «Σήμερα, σε μία πραγματική οικουμενική σύγχυση και σε μία καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε μία βασιλεία των ιδεοληψιών και των ιδεολογημάτων, αυτή η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί και να ξαναειπωθεί μυριάδες φορές, για να εμπεδωθεί στις ανθρώπινες συνειδήσεις το μέγεθος της Θείας Αληθείας, η οποία υπερβαίνει τις όποιες ιδεοληψίες των ανθρώπων».

Επεσήμανε πως «ζούμε σε μία εφιαλτική εποχή κατά την οποία το σκοτάδι προσπαθεί να απλώσει τη δυναμική του επάνω στο φως, η αλήθεια να υποστείλει την δυναμική της απέναντι στο ψέμα. Το κίβδηλο, το ευτελές, το σαπρό, το κάλπικο, κορυβαντιούν, δηλαδή με έναν αναίσχυντο τρόπο επιδιώκουν να επιβάλλουν την παρουσία τους στη ζωή μας και να διασαλεύσουν και να απομοιώσουν τις ανθρώπινες αξίες».

«Εμείς αντιστεκόμαστε» είπε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως ο καθένας από εμάς καλείται να επιτελέσει «ένα έργο πνευματικής αντιστάσεως στη λαίλαπα των τόσων πολυποικίλων και πολυσχιδών κακών που πλημυρίζουν την καθημερινότητά μας και μεταβάλλουν αυτόν τον όμορφο κόσμο που μας χάρισε η φωτεινή αγάπη του Θεού, σε μία σκληρή και βάναυση πραγματικότητα».

Υπογραμμίζοντας πως η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς προσπαθεί με αγωνία «να συνεχίζει αυτό το Μυστηριακό αλλά και τόσο υπέροχο, πνευματικό και υλικό έργο και να αναδεικνύεται καθημερινά πνευματικός και υλικός σιτοδότης των ανθρωπίνων υπάρξεων», σημείωσε πως η Δωροέκθεση λειτουργεί «για να αποτελεί ένα εφαλτήριο για την ενίσχυση αυτής της Ιεράς προσπαθείας που αγκαλιάζει όλο τον άνθρωπο και την ψυχή του και το σώμα του».

Οι ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ σε όλους όσοι συμβάλουν σε αυτή την προσπάθειας ήταν εγκάρδιες. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του εκπαιδευτικού ομίλου « ΞΥΝΗ», για την αρωγή και τη συμπαράσταση του, στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας μας και φυσικά «το καμάρι της Μητροπόλεώς μας», τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων μας, τα οποία παρουσίασαν παραδοσιακά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, «που είναι ότι πολυτιμότερο μας έχει δωρίσει ο Θεός, γιατί είναι το αύριο της Εκκλησίας, της Πατρίδος και του Γένους μας», όπως χαρακτηριστικά είπε. Τα παιδιά «μας χαρίζουν μια ελπίδα που γίνεται βεβαιότητα: ότι παρόλα τα σκοτάδια που έρχονται στην καθημερινότητά μας, υπάρχει πολύ φως», συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνοντας, ευχαριστώντας παράλληλα και τους εθελοντές των δεκαεπτά Ενοριακών συσσιτίων, τα οποία που προσφέρουν καθημερινά περισσότερες από 6.000 μερίδες φαγητού σε εμπερίστατους αδελφούς μας, χωρίς διακρίσεις και ιδεοληψίες. «Για εμάς, για το Γένος μας, για την πίστη μας, για το λαό μας, ο κάθε άνθρωπος, όποιος και αν είναι, είναι πολυτίμητη αξία και εικόνα του Παναγίου Θεού. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας που λάμπει επί δύο χιλιάδες χρόνια…», κατέληξε.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου