Πρωτοφανής συμμετοχή λαού στην υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στον Πειραιά.


Χιλιάδες κόσμου υποδέχθηκε την Μεγαλομάρτυρα Αγία στον Πειραιά. 


Με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με πρωτοφανή για τα χρονικά του Πειραιά συμμετοχή κόσμου, χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον Πειραιά το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

Το Ιερό Θησαύρισματης Εκκλησίας μας, μετέφερε ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ.Αγαθάγγελος και το υποδέχθηκε με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Σε ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί επί της οδού Β.Γεωργίου εψάλλει σύντομη Δέηση, παρουσία του πρώτου πολίτη του Δήμου κ.Ιωάννη Μώραλη, Βουλευτών της Α΄ και Β΄ περιφέρειας Πειραιώς, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, Προέδρων και εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων της Πόλης μας, καθώς επίσης και του Προέδρου του Ο.Σ.Φ.Π. κ.Ευάγγελου Μαρινάκη.

Στη συνέχεια και αφού το Ιερό Λείψανο της Αγίας τοποθετήθηκε σε ειδικό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, εν πομπή, συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και λαού, μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, όπου τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ.Αγαθαγγέλου, στο τέλος του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά τον κ.Αγαθάγγελο για την Ευλογημένη πρωτοβουλία που είχε να έρθει στην Ελλάδα το Ιερό Λείψανο της Αγίας, σημείωσε πως ο λαός με την παρουσία του έδωσε την δική του απάντηση σε όσους αμφισβητούν την προσφορά και το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Τόνισε πως ο άνθρωπος οφείλει να κερδίσει την ενότητα και την κοινωνία του με τον αιώνιο Θεό, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο συγκινεί το λαό μας και συγκινεί κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως» η παρουσία στη χώρα μας της Αγίας Βαρβάρας.

Λίγο νωρίτερα σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως «τιμούμε στο πρόσωπό της Αγίας Βαρβάρας, το πρόσωπο του Σωτήρα και Λυτρωτή μας».

«Αυτή είναι σήμερα η Ευλογία για την Πόλη του Πειραιά», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, «το ότι ένας άνθρωπος του Θεού που σε πολύ νεαρή και απαλή ηλικία έδωσε τη ζωή του για τον Κύριό μας, έρχεται να μας Ευλογήσει και να μας αγιάσει. Και στο πρόσωπο αυτό έρχεται ο ίδιος ο Χριστός».

Με το πέρας του Εσπερινού ο Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, εν πομπή, μεταφέρθηκε στην πύλη Ε9 του Κεντρικού Λιμένος όπου αναχώρησε με την τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Μαριδάκης» σε κοντινό λιμένα προκειμένου να επιστρέψει και πάλι στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό στο Αιγάλεω.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ευχαρίστησε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαιτέρως τον Αντιστράτηγο κ.Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα, Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά Ταξίαρχο κ.Κωνσταντίνο Τσαρδινάκη για την συμβολή του Σώματος στην τελετή υποδοχής του Ιερού Λειψάνου. Επίσης ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, τον Αττικάρχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστράτηγο κ.Ιωάννη Διαμαντόπουλο, τον Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο κ.Χρήστο Ζαφειρείου, τον Δήμαρχο Πειραιά κ.Ιωάννη Μώραλη, τον πρόεδρο του Ο.Σ.Φ.Π. κ.Ευάγγελο Μαρινάκη καθώς επίσης και τους εκπροσώπους των πολιτικών, πολιτειακών και δικαστικών αρχών και τους εκπροσώπους του Δήμου και της Περιφέρειας.

Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας.































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου