Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκόπιος


Η Εκκλησία της Ελλάδος, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε σήμερα σε ηλικία 83 ετών.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρός Προκόπιος (κατά κόσμον Αντώνιος Γεωργαντόπουλος) γεννήθηκε το 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 1956 από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Προκόπιο και Πρεσβύτερος το 1960 από τον τότε βοηθό Επίσκοπο Θαυμακού και κατόπιν Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο, λαβών και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Υπηρέτησεν ως εφημέριος, ιεροκήρυξ, πνευματικός και ιερατικώς Προϊστάμενος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς καθώς και του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς. Μετείχε επίσης επί σειράν ετών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ασύλου Αγίου Σπυρίδωνος και της μετά ταύτα Επαγγελματικής Σχολής Θηλέων. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς χειροτονήθηκε στις 26 Μαΐου 1974.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου θα ψαλεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς την Μεγάλη Τετάρτη 8η Απριλίου 2015 και ώρα 12.00. Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου