Εκδήλωση για το Νεανικό Διαβήτη στα Εκπαιδευτήρια της Ι.Μ.Πειραιώς


Συνέντευξη τύπου για το νέο εκπαιδευτικό DVD Ευαισθητοποίησης για τον ινσουλινωεξαρτώμενο Διαβήτη Τύπου 1 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κωνσταντίνου Αρβανοτόπουλου.

Για το θέμα μίλησαν η κλινική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια διαβήτη Ελίνα Γκίκα και ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Μπαρτσόκας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς εξέφρασε την στήριξη της Εκκλησίας στην εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία κάνοντας λόγο για την ανάγκη διαπαιδαγώγησης των μαθητών σε ευαίσθητα θέματα υγείας, όπως αυτό του Νεανικού Διαβήτη.

"Συμβάλουμε θετικά στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, επάνω στο πολύ σημαντικό πρόβλημα του νεανικού διαβήτη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα παρόμοιων πρωτοβουλιών, που στόχο έχουν την διεύρυνση του εκπαιδευτικού λειτουργήματος σε ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό καθώς επίσης και το Δελτίο τύπου από την opusltd




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου