"Τίποτα δεν είναι αυτονόητο" (φωτογραφίες)


Με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε ομάδες εργασίες ξεκίνησε το φετινό συνέδριο των στελεχών του νεανικού έργου στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από 90 Κατηχητές και Κατηχήτριες, ως εκπρόσωποι των Ενοριών, συγκρότησαν τρεις ομάδες εργασίας (ανά κατηχητική βαθμίδα) στις οποίες παρουσιάστηκαν τα φετινά βοήθημα κατήχησης τα οποία ετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα οι: Ματίνα Στούμπου – Αντωνίου, Βασιλική Τσουκάτου – Κορωναίου, Στέλλα Πλαταρά και Νίκος Σαμπαζιώτης.

Καλωσορίζοντας όλους ο Πρωτοσύγκελος και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π.Νήφων Καπογιάννης υπενθύμισε σε όλους πως
«καλούμαστε να διακονήσουμε τα παιδιά σε μια δύσκολο εποχή. Ψηφιακά είναι εγγράμματα αλλά στη λειτουργική ζωή αγράμματα. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Θα πρέπει σε κάθε βήμα να εξηγούμαι τα πάντα».

Σημείωσε πως στην εποχή μας κυριαρχεί η εικόνα, υπογραμμίζοντας πως παρουσιάζεται μια ζωή που δεν έχει καμία σχέση με το Χριστό και την Εκκλησία και πως καθετί ανήθικο μπορεί να παρουσιαστεί και να προβληθεί ως φυσιολογικό. 

Τέλος ο π.Νήφων ανέφερε στους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες πως η Εκκλησία έχει τρία βασικά όπλα: Όπλο πρώτο το γεγονός ότι οι νέοι ενδιαφέρονται να ακούσουν και να μάθουν και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Εκκλησία. Όπλο δεύτερο η κατάρτιση μας και ως τρίτο όπλο ανέφερε τον προσωπικό μας αγιασμό. 

«Εάν δεν έχουμε το Χριστό μέσα μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά, προτρέποντας όλους να γίνουν μικροί Απόστολοι.

Στη συνέχεια στις ομάδες εργασίες διεξήχθη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα που αφορούν τους τομείς Κατηχήσεως , ενώ παρουσιάστηκε εν συντομία και υποδειγματικό μάθημα στα στελέχη του νεανικού έργου. Μετά το πέρας των συζητήσεων, κάθε ομάδα εργασίας παρουσίασε εν συντομία τα πορίσματα και τις προτάσεις της στην ολομέλεια. 

Ακολούθησε δείπνο και η βραδιά συνεχίστηκε με γέλιο… μέχρι δακρύων!!!
Τα στελέχη αφού χωρίστηκαν σε επτά τυχαίες ομάδες, «όργωσαν» την «Ουρανούπολη», συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες και δοκιμασίες.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία του Αποδείπνου. 

Την Κυριακή το πρωί, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.






























































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου