Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Πειραιώς η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως μας με ομιλίες που αφορούν την "Εκκλησιομαχία" από πολιτική και θρησκευτική σκοπιά και με ομιλητές τον Καθηγητή της
Θεολογικής Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ελογιμότατο κ. Σπυρίδωνα Τσιτσίγκο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Κρητικό.

Το πρόγραμμα της συνάξεως ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε στο υψηλό ήθος, κύρος και πνευματικό επίπεδο του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς το οποίο οφείλεται στη Χάρη του Θεού αλλά και στην εργώδη προσπάθεια και πνευματική αγάπη όλων.

Ο κ. Τσιτσίγκος αναφέρθηκε με την ομιλία του στη Σύγχρονη Εκκλησιομαχία σε Πολιτισμικό, Πολιτικό και Θρησκευτικό επίπεδο και στους τρόπους Ποιμαντικής αντιμετώπισής της, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κρητικός που επίσης προσέγγισε το ίδιο θέμα ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο "ουράνιο παράπονο" όπως το λέει κάποιος ποιητής: "Σαούλ, Σαούλ τί με διώκεις;".
Κατόπιν ακολούθησε διαλογική συζήτηση και γεύμα που ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε στους ομιλητές και τους Ιερείς της Μητροπόλεως.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου