Η έναρξη από "Το μεγάλο μας τσίρκο" το Σάββατο (video και φωτογραφίες)


Κατάμεστη ήταν το Σαββατοκύριακο η αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, όπου «ανέβηκε» από την Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Η αίθουσα «Κίμων Ράλλης» γέμισε τόσο από τον κόσμο που έσπευσε να δει την παράσταση η οποία περιείχε μουσική, χορό και πρόζα, όσο και από τα χειροκροτήματα των θεατών για τους συντελεστές του έργου.
Ακολουθεί video από την  Έ Ν Α Ρ Ξ Η  της παράστασης


Η ατμόσφαιρα χαρούμενη και συγκινητική, θορυβώδης από γέλια και χειροκροτήματα, αλλά και σιωπηλή από αλήθειες που πόνεσαν την ψυχή όλων.

Το έργο, γραμμένο στην δεκαετία του 1970, ξεκινάει περιγράφοντας γεγονότα από την Επανάσταση του 1821 και φτάνει μέχρι την απαίτηση των Ελλήνων για Σύνταγμα! Ένα έργο γραμμένο πριν χρόνια… που περιγράφει γεγονότα που συνέβησαν πριν αρκετά χρόνια… ΑΛΛΑ τόσο επίκαιρο, που νομίζεις ότι αναφέρετε στο σήμερα.

Στην παράσταση του Σαββάτου, ο πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος παρακολούθησε την παράσταση της Κυριακής.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στην Βιολέτα Σωτηρίου και τον Γιάννη Τσιώρη που σκηνοθέτησαν την παράσταση.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου