Σε ένα χρόνο η ανέγερση του Αγίου Νικολάου που γκρεμίστηκε κατά την πτώση των δίδυμων πύργων


Σʼ ένα χρόνο από σήμερα θα ξεκινήσουν τα έργα για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν του Μανχάταν, ανήγγειλε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, χτες Παρασκευή, το μεσημέρι, στη διάρκεια του κοινού γεύματος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας στο ξενοδοχείο «Χίλτον» της Νέας Υόρκης.


Ο κ. Κουόμο εξήγγειλε επίσης την ανέγερση του χώρου ασφαλείας του εμπορικού κέντρου της Νέας Υόρκης και υποσχέθηκε συγκεκριμένα πως σε ένα χρόνο από σήμερα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Κουόμο μετέβη στην τακτική φθινοπωρινή συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και της Φιλοπτώχου, που συνήλθαν υπό τη νέα τους σύνθεση για τα έτη 2012-2014.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον κυβερνήτη Κουόμο για το ενδιαφέρον του και για τη βοήθεια που παρείχε στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που αντιμετώπισε στο πέρασμα των έντεκα ετών από την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλέστηκε τους στίχους του Διονυσίου Σολωμού «το ρήγμα που άνοιξε ο σεισμός κι ευθύς γέμισε άνθη» και τόνισε πως όντως ήταν παραπάνω από ένα ρήγμα και σήμερα βλέπει κανείς τη διαφορά στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο.

Ο κυβερνήτης Κουόμο συγχάρηκε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για την ηγεσία και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα διότι, όπως τόνισε, δεν ενέδωσαν στις δυσκολίες. Υπογράμμισε πως «δεν δεχθήκατε το όχι ως απάντηση στο πάγιο και δίκαιο αίτημά σας για την ανέγερση του Αγίου Νικολάου». Ανέφερε ακόμα, πως «ο αγώνας δεν ήταν μόνο για εσάς αλλά για ολόκληρη την Αμερική διότι η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εναντίον ολόκληρης της Αμερικής». Τόνισε ακόμα, ότι «αγωνιστήκατε κατά γραφειοκρατίας».

Ο κυβερνήτης Κουόμο επεσήμανε η Αμερική δεν καταθέτει τα όπλα αλλά επανέρχεται δριμύτερη για να είναι πιο ισχυρή από κάθε επίθεση, θα δει μεγαλύτερα έργα κι ο Αγιος Νικόλαος θα είναι ένας χώρος προσευχής πέντε χιλιάδων τετραγωνικών ποδιών που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες χιλιάδων προσκυνητών καθημερινώς. Τόνισε ακόμα, πως θα είναι τόπος προσευχής και πνευματικού στοχασμού και απόδειξη του συνδέσμου της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας με την Αμερική.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουόμο διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος που είχε ανακύψει επί έντεκα χρόνια ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή και στη Λιμενική Αρχή Νέας Υόρκης - Νέας Ιερσέης που είχε οδηγήσει το ζήτημα σε τελμάτωση. Η Αρχιεπισκοπή είχε αναγκαστεί να καταφύγει στα ένδικα μέσα και να καταθέσει αγωγή εναντίον της Λιμενικής Αρχής, πλην όμως παρενέβη ο κυβερνήτης Κουόμο και το όλο θέμα λύθηκε αισίως.

από τον Εθνικό Κήρυκα, του Δημήτρη Τσάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου