«Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια.»


από το katixitiko.gr

Θέμα: Υλοποίηση του Προγράμματος επισκέψεων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την παρακολούθηση ενημερωτικής παρουσίασης.

Άρχισε η υλοποίηση του Προγράμματος επισκέψεων μαθητών στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, (στο Μαρούσι), με σκοπό την ενημέρωση και την εξοικείωση τους με το Διαδίκτυο και τη χρήση του.

Το Πρόγραμμα με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια», υλοποιείται από το Γραφείο Δικτυακής Πύλης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α

Ήδη, μαθητές δύο Δημοτικών Σχολείων ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και τις δυνατότητες που προσφέρει στη Μάθηση, στην Επικοινωνία, στην Πληροφόρηση και στη Ψυχαγωγία. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Νέων Τεχνολογιών που δημιούργησαν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου.





Οι επισκέψεις των μαθητών έχουν βιωματικό χαρακτήρα, καθώς χρησιμοποιούνται Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Η/Υ), διαδραστικός πίνακας και εργαλεία Web 2.0. Στη συνέχεια πραγματοποιείται σύντομη περιήγηση στους χώρους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α . 


Το Πρόγραμμα επισκέψεων θα παρακολουθήσουν συνολικά περίπου 1.500 μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού Σχολείου, καθώς και μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου, σχολικών μονάδων Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου