Λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα…


Σήμερα ήταν ένα ιδιαίτερο κατηχητικό πρωινό Σάββατο. Η Ενοριακή ζωή μας κινήθηκε σε δύο άξονες… Πρώτος και βασικότερος η όσο το δυνατόν καλύτερη πνευματική μας προετοιμασία για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Συζητήσαμε, ζητήσαμε και δώσαμε συγχώρεση, Εξομολογηθήκαμε και δώσαμε νέο σημείο συνάντησης… τον Ιερό Ναό… εκεί όπου όλοι μας, μαζί με τους οικείους και τους φίλους μας, θα προσπαθήσουμε να σταυρώσουμε τα προσωπικά μας πάθη και να αναστηθούμε μαζί με τον Θεάνθρωπο Χριστό. Θα εναποθέσουμε στον Σταυρό του, τις αμαρτίες μας, τα λάθη και τις παραλήψεις μας, τον εγωισμό και την υπερηφάνεια μας…
και γενικά κάθετί που μας κρατάει καρφωμένους στη γη, και θα του ζητήσουμε, όπως ο ληστής επάνω στο Σταυρό, να μας θυμηθεί στην Βασιλεία του… να μας συγχωρήσει και να μας αναστήσει κι εμάς και να μας ανυψώσει στον Ουρανό και στην Θεϊκή του Αγκαλιά.
Όσον αφορά το δεύτερο άξονα του σημερινού Σαββατιάτικου πρωινού, ήταν αυτός της δημιουργίας και των ενθυμίων. Αλλά επειδή η συζήτηση με τα μεγαλύτερα παιδιά κράτησε πολύ…. μόλις που προλάβαμε να έχουμε δύο φυτογραφίες από τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες των μικρότερων παιδιών.
Όσοι μείνουμε εδώ και δεν εκδράμουμε, ανανεώσαμε τις συναντήσεις μας, στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Όσοι φύγουν για κάπου πιο μακριά, θα ανταμώσουμε και πάλι το Σάββατο 28 Απριλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου