Στο τέλος αυτού του μήνα... (video)


8 χρόνια συμπληρώθηκαν τον φετινό Μάρτιο από την κοίμηση του επί σειρά ετών εφημερίου του Ναού μας, μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καρελά.
Έναν  κληρικό που διακόνησε την  Εκκλησία από το 1942 όπου στις 4 Απριλίου  χειροτονήθηκε διάκονος, εκπληρώνοντας έτσι τον παιδικό ευσεβή του πόθο. Από τα πρώτα χρόνια της διακονίας του στην Εκκλησία έδειξε μεγάλο Ιεραποστολικό ζήλο.
Πρεσβύτερος  χειροτονήθηκε στις  5 Φεβρουαρίου 1956 στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης  Πειραιώς όπου έλαβε και τον οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Από όποια θέση τον κάλεσε η Εκκλησία να διακονήσει, εργάστηκε για την διάδοση του Ευαγγελίου, αναπτύσσοντας παράλληλα πλούσιο Ποιμαντικό, Κοινωνικό, Νεανικό, Ιεραποστολικό και Φιλανθρωπικό  έργο.



Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.  Από το 1956  μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του, διακόνησε τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας από πολλές θέσεις.

Ως προϊστάμενος, αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα, εργάστηκε με όλες του τις δυνάμεις για τις εργασίες και την ανακαίνιση και την Αγιογράφηση του Ναού. Με αρκετό κόπο και πολλές θυσίες διαμόρφωσε την εκκλησία μας και έκανε τον Ναό μας περικαλλή και μεγαλοπρεπή.

Ως πνευματικός όλα αυτά τα χρόνια εξομολογούσε και νουθετούσε πνευματικά τους ενορίτες μας.

Ως Ιεροκήρυκας  ανέπτυξε  πλούσια δραστηριότητα διαδίδοντας με κάθε τρόπο το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας ενισχύοντας πνευματικά τους πιστούς.

Ως συνταξιούχος συνέχισε ακόμα να εργάζεται και να αφιερώνει τη ζωή του στην ενορία και τους  πιστούς που τόσο τον σέβονταν και τον αγαπούσαν. Κάθε Κυριακή, σε όλες τις λατρευτικές ευκαιρίες και συνάξεις, πάντα πρόθυμος να λειτουργήσει. Να εξυπηρετήσει τους συνεφημερίους του, να κοινωνήσει τους ασθενείς, να εξομολογήσει, να διακονήσει…

Ίδρυσε τον Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο Κυριών και Δεσποινίδων «Η Αγία Βαρβάρα», όπου και εκεί κάνοντας τακτικά εβδομαδιαία κηρύγματα, συγκέντρωνε πλήθος κόσμου. Παράλληλα ασκούσε έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα στηρίζοντας πνευματικά και υλικά οικογένειες που το είχαν ανάγκη.

Για την πολύπλευρη κοινωνική του προσφορά στον Έθνος και την Εκκλησία, έχει τιμηθεί από τη Βασίλισσα Φρειδερίκη, τον Βασιλέα Παύλο, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την Αντικαρκινική Εταιρία, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και από πλήθος άλλων φορέων.

Τελευταία μεγάλη τιμητική διάκριση έτυχε το 2001 από τον τότε Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο για την 50ετή διακονία και προσφορά του στην Εκκλησία.

Ο μακαριστός π.Ιερόθεος αγκάλιασε την ενορία μας, όπως και η ενορίτες μας τον αγκάλιασαν. Πλήθος κόσμου όταν  μαθεύτηκε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του, έσπευσαν να πάρουν την ευχή του. 
Είμαστε βέβαιοι, ότι και εκείνος όπως με ζέση και πίστη διακονούσε το επίγειο θυσιαστήριο, θα προσεύχεται και θα διακονεί και το επουράνιο.

Αιωνία η μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου