Ενοριακή προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα!


 

Υπεύθυνος εκδρομής
      Πατήρ Δημήτριος Καραλής
                 Τηλ. 6932297114

  7 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή

Ι Ε Ρ Ο Σ Ο Λ Υ Μ Α - Σ Ι Ν Α

       1η Ημέρα Πέμπτη 9/2/23          ΑΘΗΝΑ– ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 10:40.  Άφιξη στις 12:30 επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Σαμάρεια όπου καθ’ οδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα.  Επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Σαμάρεια, τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα Παρασκευή 10/2/23                  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (τόπος όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου).  Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων όπου θα επισκεφθούμε τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο.  Στη συνέχεια ακολουθώντας την οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, καθώς θα ακολουθήσει και λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

 3η Ημέρα Σάββατο 11/2/23                         ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπους όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας.

 

4η Ημέρα Κυριακή 12/2/23                            ΙΕΡΙΧΩ


Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του  Χοτζεβίτου και στην συνέχεια θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βίρκσεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και το Σαραντάριο Όρος.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


5η Ημέρα Δευτέρα 13/2/23                  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΣΙΝΑ


Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το όρος Σινά.  Αργά το απόγευμα άφιξη στο Σινά, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.  Το βράδυ για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, εκεί που παρέλαβε ο Μωυσής τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.


 6η Ημέρα Τρίτη 14/2/23                      ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης.  Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής.  Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορία κάτω από την σιωπή της Ερήμου.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Αιγυπτοϊσραηλινά σύνορα.  Αργά το απόγευμα αφού περάσουμε κατά μήκος τη Νεκρά Θάλασσα θα φτάσουμε στα Ιεροσόλυμα.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα Τετάρτη 15/2/23         ΒΗΘΛΕΕΜ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) μετάβαση με ταξί στην Ι. Μονή Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου.  Στη συνέχεια αναχώρηση για το Τελ Αβίβ όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:15.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

             Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα)

           6 Πρωινά και 6 γεύματα

           Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία

           Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

           Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

           Φόροι αεροδρομίων – συνόρων, επίναυλος καυσίμων

           Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)

           Συνοδός – ξεναγός

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρουςΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2104206164 


*Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα εάν καταστεί λόγος να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων και του Προγράμματος είτε τις ώρες χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου