Η νύχτα, τα φώτα του δρόμου και τα αστέρια!


Τη νύχτα στην πόλη δεν φαίνεται το απαλό φως που έρχεται από τα αστέρια,γιατί ανάβουμε τα φώτα στους δρόμους.Αυτός που του αρκεί  να βλέπει στο σκοτάδι με αυτό το λιγοστό φως που εκπέμπουν οι κολώνες φωτισμού  του δρόμου θα στερηθεί για πάντα το όνειρο να δει το απαλό φως του ουρανού και των αστέρων!

- Ένας λαμπτήρας δρόμου όσο είναι χρήσιμος και απαραίτητος για να φωτίσει το πεζοδρόμιο αλλά τόσο είναι άχρηστος και αποτελεί εμπόδιο να μπορέσεις να δεις και να θαυμάσεις  την ομορφιά του ουρανού με τα αστέρια.

- Η επιστήμη και ιατρική είναι χρήσιμες σαν «λαμπτήρες του δρόμου»για να φωτίσουν τους «ιούς»και τις «ασθένειες»μας.Αυτοί όμως οι λαμπτήρες και τα φώτα τα απαραίτητα στην γήινη οδοιπορία μας,μας κρύβουν το βαθύτερο νόημα των όντων,των δοκιμασιών και της ζωής μας.

Είναι σημαντικό να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν κι άλλα φώτα εκτός από τα εύθραυστα φώτα της λογικής και ότι δεν πρέπει να αναζητούμε μόνο σε αυτές τις σχετικές προσπάθειες την λύση όλων των δεινών μας.Ίσως έτσι σκεφτούμε και κατανοήσουμε και το βαθύτερο σκοπό της ζωής μας και ότι η υγεία του σώματος είναι εξίσου σημαντική με την υγεία της ψυχής μας!

Αυτό «το απαλό φως που πέφτει από τα αστέρια»και ομορφαίνει 

την νύχτα μας αποκαλύπτει την σχετικότητα των λαμπτήρων του δρόμου(την επιστήμη)που μπορούν μόνο να φωτίζουν τα ατελείωτα πεζοδρόμια μας….


Π.Ευθύμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου