Το μάθημα του κατηχητικού!


 Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στα Χριστούγεννα, είμαστε εδώ να περιγράψουμε για άλλη μια φορά τι συνέβη στο κατηχητικό της ενορίας μας!

Πριν ξεκινήσουμε να περιγράφουμε τι έγινε στο κάθε τμήμα ξεχωριστά, παραθέτουμε εικόνες από τον στολισμό του κατηχητικού μας που έγινε με τους κατηχητές και όλα τα παιδιά. Αν και υπήρξε ένας μικρός χαμός στην αρχή, το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του!                                                                                   (ακολουθεί φωτογραφικό υλικό)












Και τώρα αφού μπήκατε σε εορταστικό κλίμα, ξεκινάμε με τα μαθήματα του Σαββάτου (και κάθε Σάββατο στις 10:30 για παιδιά νηπίου και δημοτικού) και με το τμήμα παιδιών νηπίου και πρώτης δημοτικού μαζί με την κα Πολυτίμη και την κα Μαρία. Μίλησαν για την αγία Βαρβάρα και έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, ενώ κεράστηκαν σε όλους και αυτή την εβδομάδα σοκολατάκια.
(ακολουθεί μικρό φωτογραφικό υλικό)



Συνεχίζουμε με το τμήμα αγοριών και κοριτσιών δευτέρας έως τετάρτης δημοτικού με τον κ. Ανδρέα και την κα Ευθυμία. Αυτή την εβδομάδα ασχολήθηκαν και εξήγησαν τις δέκα εντολές ενώ το μάθημα ολοκληρώθηκε με ζωγραφική και εννοείται το στόλισμα του δέντρου και του γραφείου!
(ακολουθεί μικρό φωτογραφικό υλικό)




Συνεχίζουμε με το τμήμα κοριτσιών πέμπτης και έκτης δημοτικού με την κα Μαρία και την κα Μάρα, που μίλησαν τόσο για τον βίο του αγίου Ανδρέα όσο και για τον βίο της Αγίας Βαρβάρας, ενώ αναφέρθηκαν και στην δύναμη της προσευχής στις ζωές των ανθρώπων.

Τέλος, τα μαθήματα του Σαββάτου τελείωσαν με το τμήμα αγοριών πέμπτης και έκτης δημοτικού και τον κ.Κωνσταντίνο οι οποίοι μίλησαν για το δύσκολο έργο των Αποστόλων και τις αντιξοότητες που εκείνοι αντιμετώπισαν στην προσπάθειά τους να μεταδώσουν σε όλους τους ανθρώπους αυτά που είδαν και άκουσαν κοντά στον Χριστό μας, καθώς και τα γεγονότα της Σταύρωσης και της Ανάστασης!

Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν και την Κυριακή (και κάθε Κυριακή στις 11:00 για παιδιά γυμνασίου και λυκείου), με τα κορίτσια γυμνασίου και λυκείου και την κα Βάσω με την κα Αντζολέτα οι οποίες αναφέρθηκαν στο μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως, καθώς και στην διαφορά ανάμεσα στους λογισμούς και τον διαλογισμό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου