Το μάθημα του κατηχητικού!



Μια εβδομάδα μετά και είμαστε εδώ για να περιγράψουμε τι συνέβη ακόμα μια φορά στο κατηχητικό της ενορίας μας, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην μεγάλη δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων. 

Ξεκινάμε με το τμήμα προσχολικής ηλικίας με παιδιά νηπίου και πρώτης δημοτικού με την κα Μαρία και την κα Πολυτίμη που μίλησαν για την Γέννηση του Χριστού ενώ, σε συνέχεια των στολισμών από την προηγούμενη εβδομάδα, κατασκεύασαν μια φάτνη και στολίσαν την αίθουσά τους. Στο τέλος του μαθήματος τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά σοκολατάκια!

(ακολουθεί μικρό φωτογραφικό υλικό)





Συνεχίζουμε με το τμήμα παιδιών δευτέρας έως τετάρτης δημοτικού με την κα Ευθυμία και τον κ. Ανδρέα οι οποίοι φιλοξένησαν αυτή την εβδομάδα και τα αγόρια πέμπτης και έκτης δημοτικού λόγω μιας ξαφνικής υποχρέωσης του κ. Κωνσταντίνου. Μίλησαν για τον άγιο Σπυρίδωνα που είναι ο πολιούχος του Πειραιά, ενώ ακολούθησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παιχνίδι στον προαύλιο χώρο του ναού μας. 

Τα μαθήματα του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν με το τμήμα κοριτσιών πέμπτης και έκτης δημοτικού με την κα Μαρία και την κα Μάρα οι οποίες μίλησαν για τον άγιο Μόδεστο και την μεγάλη δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων!

Συνεχίζουμε με τις συναντήσεις της Κυριακής με τα αγόρια γυμνασίου και τον κ. Βασίλη οι οποίοι ανέλυσαν μια ευαγγελική περικοπή κατά Ματθαίον 6, 25-34, ενώ μίλησαν για το άγχος στις ζωές μας και ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντί του. Επίσης, μίλησαν για την εργασία, η οποία είναι θεάρεστη μεν, αλλά δεν πρέπει να μας απασχολούν οι βιοτικές ανάγκες παραπάνω από το φυσιολογικό.

Οι συναντήσεις της Κυριακής ολοκληρώθηκαν με τα κορίτσια γυμνασίου και λυκείου με την κα Βάσω και την κα Αντζολέτα οι οποίες μίλησαν για την Θεία Κοινωνία και τον συνέδεσαν με το μυστήριο της ιεράς εξομολόγησης. Τέλος, μίλησαν για την δύσκολη περίοδο των εξετάσεων και δόθηκαν συμβουλές για αποτελεσματικότερο διάβασμα!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου