Το μάθημα του κατηχητικού!


 Αλλή μια εβδομάδα πέρασε και εμείς είμαστε εδώ για να σας αφηγηθούμε τι έγινε ένα ακόμα Σαββατοκύριακο στα κατηχητικά της ενορίας μας!

Ξεκινάμε με τα τμήματα του Σαββάτου (και κάθε Σάββατο στις 10:30 για παιδιά νηπίου και δημοτικού), με το τμήμα παιδιών νηπίου και δημοτικού μαζί με την κα Πολυτίμη και την κα Μαρία. Αυτή την εβδομάδα ασχολήθηκαν με τα εισόδια της Θεοτόκου και έκαναν και μια σχετική ζωγραφιά την οποία και παραθέτουμε από κάτω. Το μάθημα τελείωσε με παιχνίδι στον προαύλιο χώρο του ναού μας, αλλά από ότι μάθαμε χρειάστηκαν μπουφάν λόγω του καιρού!


Συνεχίζουμε με το τμήμα παιδιών δευτέρας έως τετάρτης δημοτικού με την κα Ευθυμία και τον κ.Ανδρέα, οι οποίοι έκαναν μια εισαγωγή και ασχολήθηκαν με τις θεομητορικές γιορτές με ιδιαίτερη έμφαση στα εισόδια της Θεοτόκου, ενώ ακολούθησε πολλή ζωγραφική και παιχνίδι! Να σημειώσουμε ότι κατ' εξαίρεση ήταν μαζί τους και το τμήμα κοριτσιών πέμπτης και έκτης δημοτικού αυτή την εβδομάδα!
(ακολουθεί φωτογραφικό υλικό)




Τα μαθήματα του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν με το τμήμα αγοριών πέμπτης και έκτης δημοτικού με τον κ.Κωνσταντίνο, οι οποίοι μίλησαν για τις κοινότητες των πρώτων χριστιανών και πως αυτές δοκιμάστηκαν από την προσπάθεια του διαβόλου να τους επηρεάσει, καθώς και τον ρόλο των Αποστόλων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν αυτά του Ανανία και της Σαπφείρας, καθώς και του μάγου Σίμωνα. Το μάθημα ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα ντέρμπυ ποδοσφαίρου το οποίο έβγαλε νικήτη την ομάδα που προηγούνταν σε όλο το παιχνίδι αν και έγινε μια φιλότιμη προσπάθεια ανατροπής στο τέλος! Το σκορ ήρθε 12-13!
(ακολουθεί μικρό φωτογραφικό υλικό)




Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή (και κάθε Κυριακή στις 11:00 για αγόρια και κορίτσια γυμνασίου - λυκείου), με το τμήμα αγοριών γυμνασίου όπου συζητήθηκε η επιρροή που μπορεί να έχει ο διάβολος στην ζωή μας και πως αν έχουμε το μυαλό μας συνεχώς σε εγρήγορση και ζούμε κοντά στην Εκκλησία δεν του δίνουμε αυτή την δυνατότητα. Ακόμα, μιλήσαν για τις κοινότητες των πρώτων χριστιανών και τον τρόπο ζωής τους. Η συνάντηση τελείωσε με ένα αρκετά ανταγωνιστικό, αλλά πάντα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι, τουρνουά πινγκ πονγκ!

Τέλος, τα τμήματα κοριτσιών γυμνασίου και λυκείου με την κα Βάσω και την κα Αντζολέτα γνώρισαν την ορθόδοξη θεολογία σχετικά με την Παναγία μας. Αναφέρθηκαν και αναιρέθηκαν με βάση αγιογραφικά χωρία απόψεις αιρετικών για το πρόσωπο της Παναγίας μας. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν μορφές συγχρόνων αγίων (οσία Σοφία της Κλεισούρας - άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός). Τέλος, ξεκίνησαν και προβληματισμό με βάση πατερικά κείμενα για το μυστήριο του θανάτου.






 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου