Το μάθημα του κατηχητικού!


 Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και είμαστε εδώ να περιγράψουμε τι συνέβη και αυτό το Σαββατοκύριακο στα κατηχητικά σχολεία της ενορίας μας!

Ξεκινάμε με τα μαθήματα του Σαββάτου (και κάθε Σάββατο στις 10:30 για παιδιά νηπίου και δημοτικού), με το τμήμα παιδιών δευτέρας έως τετάρτης δημοτικού με τον κ. Ανδρέα και την κα Ευθυμία. Αυτήν την εβδομάδα φιλοξένησαν και τα αγόρια πέμτης και έκτης δημοτικού του κ.Κωνσταντίνου ο οποίος ήταν απών αυτή την εβδομάδα. Μίλησαν για τον Ανανία και την Σαπφείρα, ποιον πειρασμό τους έβαλε ο διάβολος και πως το αντιμετώπισαν τόσο εκείνοι όσο και οι Απόστολοι. Το μάθημα συνεχίστηκε με παιχνίδι στο προαύλιο του ναού και ζωγραφική που από ότι ακούσαμε είχε ελεύθερο θέμα!                                                                                                                                  (ακολουθεί μικρό φωτογραφικό υλικό)






Συνεχίζουμε με το τμήμα κοριτσιών πέμπτης και έκτης δημοτικού με την κα Μάρα και την κα Μαρία οι οποίες ασχολήθηκαν με τον βίο και τον τρόπο ζωής της αγίας Αικατερίνης και του αγίου Στυλιανού, δύο αγίους που γιόρτασε η εκκλησία μας την εβδομάδα που πέρασε!

Τέλος τις συναντήσεις του Σαββάτου έκλεισε το τμήμα προσχολικής ηλικίας με παιδιά νηπίου και πρώτης δημοτικού μαζί με την κα Πολυτίμη και την κα Μαρία. Μίλησαν για τον άγιο Ανδρέα τον ''πρωτόκλητο'' του οποίου η γιορτή είναι αύριο Τρίτη (30/11) και έκαναν και μια σχετική ζωγραφιά. Ακολούθησε παιχνίδι στο προαύλιο του ναού και μοιράστηκαν καραμέλες σε όλους! Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι μία περίμενε και τον κ.Κωνσταντίνο στο σπίτι!
(ακολουθεί πραγματικά μικρό φωτογραφικό υλικό)


Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή (και κάθε Κυριακή για αγόρια και κορίτσια γυμνασίου - λυκείου), όπου τα αγόρια γυμνασίου με τον κ.Βασίλη μαζί με τα κορίτσια γυμνασίου με την κα Βάσω και την κα Αντζολέτα έκαναν ένα κοινό μάθημα αναφορικά με έναν σύγχρονο άγιο της εποχής μας, τον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, τον ''με συγχωρείτε''. Άκουσαν όλοι μαζί ένα βίντεο από μια παλαιότερη συνέντευξη του ηγούμενου της Μονής του Οσίου Δαυίδ που αναφερόταν στον Άγιο και την ζωή του. Έγινε συζήτηση πάνω σε αυτό το βίντεο και τις απορίες των παιδιών ακούγοντάς το. Επίσης έγινε συζήτηση για τα θαύματα και τους αγίους, καθώς και για την καθαρότητα της ψυχής.

Το βίντεο μπορείτε να το βρείτε και να το ακούσετε και εσείς εδώ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου