Το μάθημα του κατηχητικού!


 Και αυτή την εβδομάδα τα μαθήματα στο κατηχητικό μας έγιναν κανονικά και εμείς είμαστε εδώ για να περιγράψουμε το τι συνέβη!

Ξεκινάμε με τα τμήματα του Σαββάτου (και κάθε Σάββατο στις 10:30), με το τμήμα αγοριών πέμπτης και έκτης δημοτικού με τον κ.Κωνσταντίνο οι οποίοι μίλησαν για τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες και τις ''Αγάπες'', δηλαδή τα λιτά δείπνα που γίνονταν ανάμεσα στους πρώτους χριστιανούς παίρνοντας το όνομά τους από την αγάπη και την ενότητα που κυριαρχούσε μεταξύ τους. Το μάθημα ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα ντέρμπυ ποδοσφαίρου, το οποίο παρόλο που έπεσαν κορμιά, έληξε ισόπαλο με το επιμέρους σκορ να διαμορφώνεται στο 7-7. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον!                (ακολουθεί μικρό φωτογραφικό υλικό από τα στιγμιότυπα του αγώνα)





Συνεχίζουμε με το τμήμα παιδιών δευτέρας με τετάρτης δημοτικού με τον κ.Ανδρέα και την κα Ευθυμία, που μόνο για αυτό το Σάββατο φιλοξένησαν στο τμήμα τους και τα κορίτσια πέμπτης και έκτης δημοτικού λόγω έκτακτης ανάγκης απουσίας των κατηχητριών τους. Ασχολήθηκαν με τα δώρα που έχει κάνει ο Θεός στον άνθρωπο, ενώ έκαναν αναφορά και στη Γέννεση, το πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης και το πρώτο βιβλίο της Πεντατεύχου. Ακολούθησαν ζωγραφιές και παιχνίδι στον προαύλιο χώρου του Ναού μας.
(ακολυθεί μικρό φωτογραφικό υλικό)










Τα μαθήματα του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας (νήπιο & πρώτη δημοτικού) με την κα Πολυτίμη και την κα Μαρία. Μίλησαν για τους αγγέλους, διάβασαν μια όμορφη ιστορία για τους αγγέλους και ζωγράφισαν και μια σχετική ζωγραφιά. Στη συνέχεια έμαθαν και μια προσευχή, η οποία σχετιζόταν, με τι άλλο, με τους αγγέλους! Τέλος, ακολούθησε παιχνίδι και μοιράστηκαν καραμέλες σε όλα τα παιδιά και τα στελέχη για άλλη μια εβδομάδα!
(ακολουθεί πολύ μικρό φωτογραφικό υλικό)


    Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή (και κάθε Κυριακή στις 11:00 για παιδιά γυμνασίου και λυκείου) με τα αγόρια γυμνασίου και τον κ.Βασίλη, οι οποίοι ανέλυσαν μια ευαγγελική περικοπή κατά Λουκά 12, 35-48 και μίλησαν για την αιώνια ζωή, την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να γνωρίσει και να αγαπήσει τον Θεό ή όχι, καθώς και για το γεγονός ότι από τον άνθρωπο που του έχουν δοθεί πολλά θα ζητηθούν και πολλά. Ο ορθόδοξος έχει το προνόμιο να γνωρίζει τον αληθινό Θεό και για αυτό θα κριθεί αυστηρότερα.

Τον κύκλο συναντήσεων αυτή την εβδομάδα ολοκλήρωσαν τα κορίτσια γυμνασίου και λυκείου με την κα Αντζολέτα και την κα Βάσω οι οποίες ανέλυσαν και παρουσίασαν τη σημασία του ιερού μυστηρίου της εκκλησίας μας, του Χρίσματος και των συμβολισμών του. Επιπρόσθετα, μίλησαν για την πίστη της Εκκλησίας μας στα αγγελικά τάγματα και την παρουσία τους στη ζωή κάθε Χριστιανού.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου