Το Συνέδριο Στελεχών Νεανικού Έργου Της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς Για Την Νέα Ιεραποστολική Χρονιά (PICS)


Στις Κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που βρίσκονται στην Παιανία Αττικής και τηρουμένων αυστηρά όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 το Συνέδριο Στελεχών Νεότητος της τοπικής μας Εκκλησίας, με αφορμή την επερχόμενη έναρξη των Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών στις 3 Οκτωβρίου.

Το πρωί, στον Ιερό Ναό που βρίσκεται εντός των κατασκηνώσεών μας και τιμάται επ’ ονόματι των Αγίων Θεοδώρων τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Κεντρικός φετινός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Αντώνιος Καλλιγέρης, Θεολόγος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος μίλησε με θέμα «η διαφυλική αγωγή στην κατηχητική και ποιμαντική πράξη της Εκκλησίας». Ο π.Αντώνιος, χρησιμοποιώντας εικόνες που μοιράστηκε με όλους, αναφέρθηκε στις προσλαμβάνουσες που σήμερα έχει ένα παιδί – νέος καθώς και στα πρότυπα που του προβάλλονται τόσο από τα τηλεοπτικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και από την κοινωνία μας γενικότερα.

Επισημαίνοντας πως «ως Εκκλησία και ως θεολόγοι είμαστε μπροστά σε μία πρόκληση», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, αφενός στο μεγάλο και σημαντικό θέμα των αμβλώσεων, αλλά και στον τρόπο που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει την αγάπη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η κρίση είναι στην τσέπη μας και όχι στα συναισθήματά μας», αφετέρου στην σημαντικότητα της ψυχικής υγείας, υπογραμμίζοντας πως «τα παιδιά πρέπει να ζουν με τους μεγάλους, αλλά και οι μεγάλοι με τα παιδιά».

Κάνοντας λόγο τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση προβλημάτων επέστησε την προσοχή όλων στο ότι «τα παιδιά ρωτούν εκείνον που εμπιστεύονται», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σήμερα «μιλάμε πιο συχνά για οικογένεια και όχι για γάμο».

Αναφερόμενος αναλυτικότερα στον σημαντικό ρόλο της οικογένειας ως «κατ’ οίκον Εκκλησία» σε αντίθεση με την αντίληψη που υπάρχει για την «οικογένεια – ξενοδοχείο» που καλύπτει βασικές ανάγκες ύπνου και σίτισης, τόνισε πως «τα παιδιά δεν είναι δικά μας», αλλά, όπως όλοι μας, του Θεού Πατέρα μας.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αφού ευχαρίστησε θερμά τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη για τα όσα ωφέλιμα ανέφερε σε όλους, επεσήμανε ορισμένα βασικά σημεία της ομιλίας του, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να μας διακατέχει πνεύμα δικαιοσύνης, αγάπης προς το Θεό και κυρίων μετάνοιας για να μπορέσουμε να πετύχουμε των επαγγελιών της Διαθήκης.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία στον Σεβασμιώτατο να ενημερώσει τόσο τους Ιερείς, όσο και τα στελέχη για την «πρόνοια του Θεού» όπως χαρακτηριστικά και με ευγνωμοσύνη ανέφερε, σχετικά με τις εργασίες συντήρησης, αλλά και ανακαίνισης των κατασκηνωτικών μας εγκαταστάσεων, καθώς και τις εργασίες που προβλέπονται να ολοκληρωθούν για την κατασκευή δύο μεγάλων γηπέδων (ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και πισίνας.

Στο τέλος του συνεδρίου ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε τους διορισμούς στους Προέδρους των Ενοριακών Επιτροπών Νεότητος και στους κατηχητές, ευχόμενος σε όλους καλή και Ευλογημένη η νέα ιεραποστολική περίοδος.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου