Κυκλοφόρησε το τρίτο από μια σειρά βοηθημάτων για όλες τις βαθμίδες των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.


Το τρίτο αυτό βοήθημα αφορά την βαθμίδα Δημοτικού Σχολείου και έχει ως κεντρικό θέμα την ανάλυση του "Πιστεύω" μέσα από χωρία της Παλαιάς Διαθήκης.

Με το τρίτο βοήθημα κατήχησης για παιδιά της ηλικίας του Δημοτικού σχολείου, που ανήκει στη σειρά με τον γενικό τίτλο ΠΙΣΤΕΥΩ, προσπαθούμε για άλλη μια χρονιά να σας συμπαρασταθούμε καθώς στηρίζετε τα παιδιά στις βασικές αλήθειες που ομολογούν ως βαπτισμένα μέλη της Εκκλησίας μας με το Σύμβολο της Πίστεως.Η προσδοκία του πεσμένου ανθρώπου στην Παλαιά Διαθήκη προς το Πρόσωπο του Σωτήρα Χριστού οδήγησε στη συνάντηση μαζί Του στην Καινή, όπου κι εμείς ανιχνεύσαμε τις αλήθειες αυτές στα δύο προηγούμενα βιβλία μας.
Πολλοί, όντως, συνάντησαν τον Χριστό μας, πολλοί ήταν οι «κλητοί» εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια... Σύμφωνα όμως με το αψευδές Του στόμα, λίγοι είναι οι εκλεκτοί, εκείνοι που αποφασίζουν να σηκώσουν τον ελαφρύ και παρηγορητικό σταυρό της μαθητείας, επιτρέποντάς Του ν' αλλάξει με τον Λόγο Του τη ζωή τους για πάντα. Μια τέτοια μαθητεία επιχειρούμε κι εμείς τώρα με τη χάρη και την ευλογία Του. Έτσι, με αφορμή τις παραβολές και τη διδασκαλία Του στα Ευαγγέλια, ελπίζουμε να καθίσουμε πλάι στα παιδιά μας στα θρανία του μοναδικού Σχολείου όπου ο Δάσκαλος γνωρίζει τα πάντα για τους μαθητές Του, μια και τους αγαπά «εἰς τέλος».

Απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου από την ομάδα συγγραφέων πρεσβυτέρα Βασιλική Τσουκάτου-Κορωναίου και Στέλλα Πλαταρά , Αντώνης Σιγάλας, Μανώλης Κρυφός, Μαρία Τσιχλιά-Χανιώτη, Μαριλέν Κιολέογλου, Βιολέττα Σωτηρίου, Αναστασία Κορωναίου, Γιάννης Κορωναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου