Μητροπολίτης Πειραιώς: «Αυτός ο Ραδιοφωνικός Σταθμός στηρίζεται στη χάρη του Θεού»


Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα για τους παραγωγούς και συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», ευλόγησε χθες Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Εξ αρχής ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά και τη συγκίνησή του για τις Ευλογίες που μας χαρίζει ο Θεός, διατυπώνοντας παράλληλα και τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού «για αυτήν την
υπεροχική διακονία, για αυτή την εξαίρετη προσφορά και τη θυσία που κάνετε» προς Δόξαν Θεού.

«Η Πειραϊκή Εκκλησία ξεκίνησε από την ποιμαντική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου και ενδυναμώθηκε με την ζωηρά συμπόρευση του τότε Πρωτοσυγκέλου του και μετά ταύτα Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «για 26 ολόκληρα χρόνια μέσα από τα ερτζιανά γίνεται ο Άμβωνας που έλεγε ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ο οποίος θα ακούγεται σε όλο τον κόσμο».

Απευθυνόμενος προς τους συνεργάτες και τους παραγωγούς της Πειραϊκής Εκκλησίας σημείωσε πως «αυτός ο Ραδιοφωνικός Σταθμός στηρίζεται στη χάρη του Θεού. Η Χάρις του Θεού εκφράζεται με την προσωπική σας αγωνία και τον προσωπικό σας αγώνα», όπου θυσιάζεται χρόνο, την προσωπική σας ζωή, τις σκέψεις σας, την καρδιά σας, το νου σας, την ψυχή σας «για να προσφέρετε αυτό το έργο του Ευαγγελίου σε έναν κόσμο που καθημερινά γίνεται ολοένα και δυσδιάκριτος. Αυτό που όλοι κάνετε δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια Ευλογία του Θεού στο σύγχρονο κόσμο».

Κάνοντας λόγο για την επιχειρούμενη αποϊεροποίηση της ζωής ανέφερε πως «η ζωή δεν είναι κάτι αυτονόητο, αλλά μία δωρεά του Θεού», ο οποίος «θέλει να μας δώσει τον εαυτόν Του, να μας καταστήσει μετόχους της ζωής Του και κοινωνούς της αιωνίου αγάπης Του».

«Οι καιροί που έρχονται θα είναι καιροί δοκιμασίας από ότι φαίνεται» υπογράμμισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος προτρέποντας όλους να εντείνουμε τις Προσευχές μας. «Όλοι μας πρέπει να γονατίσουμε, να ταπεινωθούμε και να παρακαλέσουμε τον Κύριο, να μας χαρίζει σε αυτές τις δύσκολες εποχές την παρουσία Του».

«Πλούτος μας είναι ο πλούτος του Θεού» είπε ολοκληρώνοντας ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ζητώντας τις προσευχές όλων «σε αυτή την περίοδο των τόσο πολλών αντινομιών και προβληματισμών, η Πειραϊκή Εκκλησία να είναι φως και να είναι και άμβωνας σωτηρίας και ζωής».

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού «ALPHA 989» και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του ALPHA δημοσιογράφος κ.Δήμος Βερύκιος, ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Αττικάρχης κ.Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Υποναύαρχος κ.Γεώργιος Σαριγιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος κ.Κωνσταντίνος Τσαρδινάκης, ο Εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά και μέλος του ΟΠΑΝ κ.Παντελής Μπατσούλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς κ.Παναγιώτης Χαρατζόπουλος καθώς επίσης και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου