Εορτασμός Έπους 1940 στo Δημοτικό Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς


Να φυλάτουν Πίστη και Πατρίδα όπως ηρωικά έπραξανκατά το 1940 και οι πρόγονοί μας

Εορτάσθηκε το Έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο αμφιθέατρο των σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως μας από το Γυμνάσιο την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 από το Δημοτικό Σχολείο.

Στην εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου κ. Αλφιέρης Δημήτριος.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του για την ημέρα ευχήθηκε στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Μπούκα Αλεξία, το Διδακτικό προσωπικό, τα παιδιά του σχολείου και στους παριστάμενους να φυλάτουν Πίστη και Πατρίδα όπως ηρωικά έπραξαν κατά το 1940 και οι πρόγονοί μας. Κατά τη διάρκεια της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέδωσε τη σημαία του Δημοτικού για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στους αριστούχους μαθητές. Παρουσιάστηκαν επικαίρα θεατρικά έργα με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία απήγειλαν ποιήματα και τραγούδια προς τιμή όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν κατά το Έπος του 1940 και τη Γερμανική Κατοχή που ακολούθησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου