Εκοιμήθη ο Mητροπολίτης Γρεβενών


Εκοιμήθη νωρίς σήμερα το απόγευμα ο μητροπολίτης Γρεβενών κυρός Σέργιος. Ο 79χρονος ιεράρχης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ύστερα από ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη.
 
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σηψαιμία. Ο μακαριστός ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα είχε υποστεί βαριές χειρουργικές επεμβάσεις στη μέση τις οποίες ο οργανισμός του δεν κατάφερε να ξεπεράσει.
Αναμένεται η τοποθέτηση τοποτηρητή στην μητρόπολη Γρεβενών. Αρχαιότερος των ομόρων είναι ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Αλέξιος και ακολουθούν ο Λαρίσης κ. Ιγνάτιος και Καστορίας κ. Σεραφείμ. Όμορος θεωρείται και ο Δρυινουπόλεως κ. Ανδρέας.
Η εξόδιος θα ψαλλεί το Σάββατο στις 12 στον μητροπολίτκό ναό των Γρεβενών.
Ο κατά κόσμον Αντώνιος Σιγάλας, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1958. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3 Μαρτίου 1955 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1959.
Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στο Ελληνικό Στρατό (1957-1958) και ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (1968-1976). Επίσης διακόνησε απο τις θέσεως του Ηγουμενοσυμβούλου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης (1974-1976) και στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κύρου Σεραφείμ.
Εξελέγη Μητροπολίτης Γρεβενών στις 13 Αυγούστου 1976.
Ασχολήθηκε με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κηρυκτικό έργο. Επιμελήθηκε της καταγραφής των κωδικών της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορος Ζαβόρδας, φρόντισε για την φύλαξη των χειρογράφων και κειμηλίων της Μονής.
Συνέγραψε και εξέδωσε Ιερές Ακολουθίες τοπικών Αγίων, την ιστορία της Εκκλησίας των Γρεβενών και της Ιεράς Μονής Ζαβόρδας.
ΠΗΓΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ: WIKIPEDIA
Το διαβάσαμε στο... Dogma.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου