Σαν σήμερα...


325.... Συνέρχεται στη Νίκαια της Βιθυνίας, στη Μικρά Ασία, η Α' Οικουμενική Σύνοδος, με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης στα εκκλησιαστικά ζητήματα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η Σύνοδος θα καταδικάσει τη διδασκαλία του Αρείου, θα συντάξει το Σύμβολο της Νίκαιας που θα καθιερώσει τον όρο «ομοούσιος» και θα ορίσει την ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα.

1825.... Η Μάχη στο Μανιάκι: Ο Παπαφλέσσας με λιγοστούς άνδρες πέφτουν μαχόμενοι κατά υπεραρίθμων Τουρκοαιγυπτίων του Ιμπραήμ, την ώρα που ο ναύαρχος Σαχτούρης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Καφηρέας.

1769.... γεννήθηκε ο Ανδρέας
Μιαούλης, στρατιωτικός και πολιτικός, ναύαρχος του ελληνικού στόλου κατά τη διάρκεια του '21, το 1799 ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ, Γάλλος μυθιστοριογράφος και το 1830 ο Γάλλος συγγραφέας, Έκτορ Μαλό. Την ίδια μέρα το 1506 πέθανε ο Ισπανός εξερευνητής, Χριστόφορος Κολόμβος, ο άνθρωπος που ανακάλυψε την Αμερική, το 1825 σκοτώθηκε ο Παπαφλέσσας (Γρηγόριος Δικαίος Φλέσσας), από τις ηρωικές μορφές της ελληνικής επανάστασης και το 1875 πέθανε η Αμαλία, πρώην βασίλισσα των Ελλήνων, σύζυγος του Όθωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου