Επιστολή Γέροντος Παϊσίου σχετικά με τα παιδιά


Αγαπητέ μου αδερφέ…., χαίρε εν Κυρίω

Σχετικά με το παιδί σας που μου γράφετε, έχω τη γνώμη ότι μια αυστηρή στάση θα τα κάνει πολύ χειρότερα. Να του λέτε το καλό με καλό τρόπο και να μην το πιέζετε μετά, αλλά να δείχνετε ότι στενοχωρείστε για το δρόμο που τραβάει. Το πράγμα θα φαίνεται και μόνο του, γιατί ούτε η χαρά κρύβεται ούτε και η στενοχώρια. Εσείς θα κάνετε το καθήκον σας με τις συμβουλές και μετά θα εμπιστευτείτε το παιδί σας στο Θεό.

Νομίζω ότι ο πόνος θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα, αν αξιοποιηθεί στην προσευχή. Ενώ όταν πονάτε για τις αταξίες του παιδιού και επιμένετε, δεν θα έχετε αποτελέσματα, γιατί το παιδί είναι αναστατωμένο από τη σάρκα και την επίδραση του πονηρού στον οποίο έδωσε δικαιώματα.

Μπόρα είναι και θα περάσει. Μη στενοχωρείστε, θα συνέλθει αργότερα. Ούτε και να το πάρετε κατάκαρδα, που θα χάσει την αγνότητά του και τι θα γίνει μετά.
Οι ανθρωποι της εποχής μας έχουν άλλο τυπικό, την αμαρτία την έχουν κάνει μόδα.

Το παιδί δεν έχει τίποτα παρά τη σαρκική παιδική τρέλα της ηλικίας, η οποία έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και άναψε πυρκαγιά εξαιτίας της απρόσεκτης ζωής του.

Πάντως μη στενοχωρείσθε, δεν θα αφήσει ο Θεός έτσι το παιδί. Ούτε και τις αμαρτίες των παιδίων της εποχής μας θα τις κρίνει το ίδιο με τις αμαρτίες των παιδιών της δικής μας εποχής.

Εύχεστε κι εγώ θα εύχομαι και Ο καλός Θεός θα βοηθήσει και το παιδί σας και όλα τα παιδιά του κόσμου.

Με αγάπη Χριστού
Μοναχός Παίσιος

Απο το βιβλίο του πρ. Διονυσίου Τάτση
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου