Πανελλαδικές 2014: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι


Σε λιγότερο από 24 ώρες ξεκινάει η μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για 100.000 υποψήφιους, για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την Τετάρτη 28 Μαΐου ανοίγει η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Την Πέμπτη γίνεται και η πρεμιέρα των εξετάσεων για τους μαθητές της Α' Λυκείου, με την Τράπεζα Θεμάτων.
Ώρα έναρξης της εξέτασης ορίστηκε στις 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί. 

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Στις 21 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ διεξάγεται από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. 

Να σημειωθεί ότι οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Στα μέσα Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) θα πρέπει να παραλάβουν, στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

Από χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, δημοσιοποιούνται τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, προκειμένου όλοι οι μαθητές της Α΄λυκείου να έχουν τον χρόνο να δουν τις ερωτήσεις.

Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους:
- Το δελτίο του εξεταζόμενου
- Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο
- Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα.
- Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό
- Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του.
- Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

Το διαβάσαμε στο... mail μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου