Τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου στην Ιερά Μονή Παναγία η Χρυσοπηγή








Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής εορτάσθη η ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου.
Στην ακολουθία του Εσπερινού του Σαββάτου χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβ. κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Iγνατίου και Σύρου κ. Δωροθέου.
Στη σημερινή Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Iγνάτιος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Συμπροσευχόμενοι ήσαν οι  Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Iγνάτιος εκπροσωπόντας όλους τους παρευρισκόμενους αρχιερείς, ιερείς από τον Πειραιά και το Βόλο και πνευματικά παιδιά του Γέροντα Καλλινίκου που είχαν κατακλύσει το Καθολικό της Μονής ευχαρίστησε για ότι ο Γέροντας έχει προσφέρει στη ποιμαντική του διακονία προς όλους και του ευχήθηκε ο Θεός πάντοτε να τον ευλογεί, να τον αγιάζει και να τον μακροημερεύει. 
Ο Γέροντας Καλλίνικος δεχόμενος τις ευχές μαζί με το αντίδωρο δώρισε σε όλους τον 1ο τόμο του τελευταίου βιβλίου του με τίτλο «Ο βίος και η διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού».


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου