Ο απόηχος της 27ης γιορτής νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (φωτογραφίες)


Η 27η γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο κατάμεστο από κόσμο
Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς.
Περισσότεροι από 1500 νέες και νέοι έδωσαν δυναμικό παρών διατρανώνοντας – σε δύσκολους καιρούς - την πίστη τους στο Χριστό και την Εκκλησία Του.

Ένα «τηλεοπτικό συνεργείο» ανέλαβε να δημιουργήσει στην σκηνή του Βεακείου ντοκιμαντέρ με εικόνες από διάφορες περιοχές της χώρας και

συγκεκριμένα από το Αιγαίο, τη Φλώρινα, τον Πόντο, τη Λήμνο, τη Σύμη, τη Θράκη, τα Επτάνησα, την Ικαρία, την Κρήτη και την Καππαδοκία, με τη βοήθεια παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων και νεανικών χορωδιών από τις Ενορίες της Μητροπόλεώς μας.



Παρουσιάστηκε επίσης από την θεατρική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, απόσπασμα από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Το μεγάλο μας τσίρκο». Πρόκειται για ένα επίκαιρο και διαχρονικό κείμενο του θεατρικού συγγραφέα, το οποίο απέδωσαν άψογα τα μέλη της θεατρικής σκηνής.
Απευθυνόμενος στους παρισταμένους που κατέκλισαν από νωρίς το Βεάκειο Θέατρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τόνισε πως «αυτή η εκδήλωση είναι εκδήλωση αγάπης, τιμής, ξενοιασιάς, χαράς και Ευλογίας».

«Δεν μπορεί να είμαστε πληγωμένοι και απογοητευμένοι γιατί ο Χριστός μας νίκησε τον Θάνατο και την αμαρτία και μας εγγυάται αιώνια ζωή» τόνισε ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνοντας πως «Επειδή Εκείνος ζει και εμείς θα ζήσουμε».

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας» ανέφερε αφιερώνοντας την εκδήλωση «στον Κύριο δια των Αγίων Μαρτύρων του». «Στρέφω τα πνευματικά μάτια της ψυχής μου, αλλά και την ύπαρξή μου ολόκληρη στον ανώνυμο εκείνο Τυνήσιο νεαρό μάρτυρα του 2012 τον οποίο αποκεφάλισαν με τόσο σκληρότητα», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως παρ’ όλες της ελεεινότητες του ανθρωπίνου βίου,» ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να γίνει Άγιος και μιμητής του Χριστού».

«Αυτά που διαβάζουμε στα μαρτυρολόγια δεν είναι κούφια λόγια, δεν είναι ιστορίες του παρελθόντος, αλλά είναι εμπνευσμένη πραγματηκότις της Θείας Χάριτος που μπορεί να μεταβάλλει τον άνθρωπο σε Θεό κατά χάριν», είπε ο κ.Σεραφείμ, υπογραμμίζοντας πως σήμερα στερούμαστε σε πρότυπα και ινδάλματα.

«Κάθε Ενορία να γίνει ένα πνευματικό εργαστήρι» σημείωσε, « στο οποίο θα τεχνουργείται ο αληθινός άνθρωπος, ο νέος Αδάμ, ο κατά μίμησιν του Χριστού και των μαρτύρων του χαριτωμένος άνθρωπος της νέας κτήσεως, του καινού ουρανού και της καινής γης, ο άνθρωπος των χαρίτων και των Ευλογιών».

Τέλος, απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες του Πειραιά ανέφερε: «Μπροστά μας υπάρχουν τα άλλα παιδιά, τα παιδιά τα Θεομένα που δοξάστηκαν από τον Κύριό μας, γιατί έμειναν πιστά κοντά του μέχρι θανάτου. Αυτά τα παιδιά να έχουν πρότυπα. Να μην δειλιάζουν να μην φοβούνται».

«Είμαστε με την πλευρά του νικητού της ζωής» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας πως «σε αυτήν την εποχή των δυσκολιών και των δυσχερειών, εμείς απαντούμε με την πίστη μας, με την αλήθειά μας, αλλά και με ένα προαπαιτούμενο: χρειάζεται παιδιά μου να τηρούμε την αγνότητα του σώματός μας και της ψυχής μας».

Την διοργάνωση της Εκδήλωσης είχε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΛΚΟΣ





























2 σχόλια:

  1. συγγνώμη αλλά δεν ανεβάσατε καμία φωτογραφία από το χορευτικό Αγίας Τριάδος & Αγίας Σοφίας. Δεν αδικούνται οι ενορίες αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή