Ιερό Λείψανο του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιτίσσης


Ιδιαίτερη ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς αποτελεί η έλευση στον Ιερό Ναό Μυρτιδιωτίσης τεμαχίου ιερού λειψάνου (δεξιά χείρα) του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.
Η  δεξιά χείρα του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου τίθεται σε προσκύνηση  στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Νέου Φαλήρου από σήμερα  μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου. 
Η υποδοχή του ιερού λειψάνου- το οποίο φυλάσσεται παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος- έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ στα προπύλαια του Ιερού Ναού.

Εψάλει δοξολογία, η ακολουθία του Εσπερινού και η Παράκληση  του Μεγάλου Βασιλείου. 
Ο Σεβασμιώτατος με λίγα λόγια αναφέρθηκε στο σημαντικό για την Μητρόπολη Πειραιώς γεγονός θεορώντας τον Μεγάλο Βασίλειο ως οδοδείκτη και σημείωσε ως αποκορύφωμα των εκδηλώσεων για την έλευση του ιερού λειψάνου το Συνέδριο που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 4.00 το απόγευμα με θέμα "Πατερική Θεολογίας και μεταπατερική αίρεση".
Καθημερινά στον Ιερό Ναό θα τελούνται η Θεία Λειτουργία,  η Ιερά Παράκληση του Αγίου Βασιλείου και ο εσπερινός.
Το βράδυ της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί αγιορείτικη αγρυπνία μέχρι το πρωί με πρωτοψάλτες του αγιορείτες Θωμάδες.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου