Εκκλησιασμός Σχολείων με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών


Σήμερα είχαμε την χαρά να Εκκλησιαστούν στην Ενορία μας τα σχολεία της περιοχής μας, με την ευκαιρία της Εορτής των προστατών της παιδείας και των γραμμάτων, Τριών Ιεραρχών.
Στην πρωινή Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί από το 1ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο, από το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο (φωτογραφίες και video).
Τα παιδιά ανέγνωσαν όλα μαζί το Σύμβολο της Πίστεως και την Κυριακή προσευχή, ενώ μετά την αρτοκλασία που τελέστηκε, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Στις 10:00 το πρωί, Εκκλησιάστηκε το 13ο Γυμνάσιο Πειραιώς, όπου τα παιδιά με τους καθηγητές προσέφεραν την αρτοκλασία. Φεύγοντας από την Εκκλησία, παιδιά των Κατηχητικών μας Σχολείων και των Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών, μοίρασαν στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους όλων των σχολικών μονάδων, έπαιρναν το ειδικό έντυπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς «Μαμά ζω και ας μην το ξέρεις», σχετικά με τις εκτρώσεις και το έντυπο του Τομέα Νεότητος της Ενορίας μας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου