Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, γέροντας Γαβριήλ, μιλάει για τον Άγιο Ιάκωβο (Τσαλίκη), τον ''με συγχωρείτε'' (VIDEO)


 

Ήταν δύο ή τρία χρόνια πριν την αγιοκατάταξη του γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη, τη μνήμη του οποίου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, όταν με ένα προσκύνημα του ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος μαζί με τον υπεύθυνο Ιερέα νεότητος της ενορίας μας π.Ανδρέα Τριλίβα. 

Εκεί, μεταξύ των άλλων, μας δόθηκε η δυνατότητα να καθίσουμε σε μια γωνιά του Ιερού, δίπλα στην Αγία Τράπεζα, με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Γαβριήλ ο οποίος μας μίλησε για τον γέροντα (τότε) Ιάκωβο Τσαλίκη περιγράφοντας μας θαυμαστά περιστατικά ένα εκ των οποίων, συγκλονιστικό κατά τη γνώμη μου, ακούμε στο τέλος της ηχογραφημένες συζήτησης.

Σημείωση: με τον π.Ανδρέα και τους υπόλοιπους προσκυνητές διαβάσαμε τρισάγιο στον τάφο του γέροντα Ιακώβου (Θυμίζω ότι ακόμα δεν είχε αγιοκαταταγεί). Μόλις τελείωσε το τρισάγιο, ο π.Ανδρέας με κοίταξε και λέει: «κατάλαβες ότι τώρα κάναμε τρισάγιο έναν Άγιο;».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου