Το μάθημα του κατηχητικού!


 Ξεκινάμε μια καινούργια στήλη στο μπλογκ της ενορίας μας που θα παρουσιάζει, συνοπτικά, κάθε εβδομάδα, τι πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας το Σαββατοκύριακο μαζί με αρκετές φωτογραφίες!

Ξεκινώντας θα αναφερθούμε στα μαθήματα του Σαββάτου που ξεκινούν κάθε εβδομάδα στις 10:30, με το τμήμα της προσχολικής ηλικίας με παιδιά νηπίου και πρώτης δημοτικού. Εκεί τα παιδιά μαζί με την κα Πολυτίμη και την κα Μαρία μίλησαν για την ζωή του Αγίου Δημητρίου, έφτιαξαν μια ζωγραφιά - κατασκευή για τον Άγιο Δημήτριο ενώ ακολούθησε παιχνίδι στον προαύλιο χώρο του ναού! Να μην ξεχάσουμε ότι όλα τα παιδιά κεράστηκαν καραμέλες μεταξύ τους, ενώ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, μετά το τέλος του μαθήματος, καραμέλες πήραν και άλλοι κατηχητές από άλλα τμήματα!

Ακολουθεί μικρό φωτογραφικό υλικό...





Ακολουθεί η ομάδα παιδιών από δευτέρα μέχρι τετάρτη δημοτικού με υπεύθυνους τον κ. Ανδρέα με την κα Ευθυμία οι οποίοι μίλησαν για τον Απόστολο Ματθία που ήταν εκείνος που επιλέχθηκε να συνεχίσει το έργο που άφησε ο Ιούδας, ενώ ταυτόχρονα έκαναν μια μικρή επανάληψη σε όλους τους μαθητές του Χριστού μέσω μικρών ασκήσεων. Το μάθημα τελείωσε με άφθονο παιχνίδι στο προαύλιο του Ναού μας.

Τα κορίτσια πέμπτης και έκτης δημοτικού μαζί με την κα Μαρία ασχολήθηκαν με την άγια ημέρα της Πεντηκοστής και την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους με την μορφή πύρινων γλωσσών που τους ενδυνάμωσε πνευματικά και τους έδωσε τα εφόδια να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο της αποστολικής διακονίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μάθημα ολοκληρώθηκε με ζωγραφική!

Παράλληλα, τα αγόρια πέμπτης και έκτης δημοτικού μαζί με τον κ. Κωνσταντίνο μίλησαν για το πρώτο θαύμα που έκαναν οι Απόστολοι μετά την Πεντηκοστή, και πιο συγκεκριμένα ο Πέτρος με τον Ιωάννη στο Ναό των Ιεροσολύμων σε έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν εκ γενετής παράλυτος, η πίστη του οποίου μαζί με την προσευχή των Αποστολών στον Χριστό μας τον οδήγησαν στο να μπορέσει να περπατήσει ξανά. Το μάθημα ολοκληρώθηκε με έναν αγώνα ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού μας, πραγματικό ντέρμπυ, ο οποίος δεν τελείωσε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οδηγήθηκε σε παράταση πάνω σε επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι!

Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή, που ξεκινούν κάθε εβδομάδα στις 11:00, με το τμήμα αγοριών γυμνασίου και τον κ. Βασίλη. Εκεί συζητήθηκε και αναλύθηκε η ευαγγελική περικοπή κατά Λουκάν 4, 31-41 (Θεραπεία δαιμονισμένου και θεραπεία πεθεράς Σίμωνος).Ο Χριστός και τις δύο θεραπείες τις αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο. Επιτίμησε τους δαίμονες και επιτίμησε και την αρρώστια, μπροστά στο Θεό είναι και τα δύο ανίσχυρα. Επίσης έγινε αναφορά στους δαιμονισμένους ανθρώπους της σημερινής εποχής και διαβάστηκε ένα κείμενο με μια συζήτηση του Αγίου Παϊσίου που απαντάει σχετικά.

Τα μαθήματα της Κυριακής τελείωσαν με το τμήμα γυμνασίου και λυκείου των κοριτσιών μαζί με την κα Βάσω και την κα Αντζολέτα, στο οποίο συζήτησαν για το βάπτισμα και τους συμβολισμούς του αλλά και για την βασκανία, τον πνευματισμό, τα ζώδια και την θέση της Εκκλησίας μας σε όλα αυτά. Τέλος έγινε αναφορά και στην 28η Οκτωβρίου που πλησιάζει!



 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου