Μητροπολίτης Πειραιώς: Καλείσαι να γίνεις φως σε μία εποχή όπου οι άνθρωποι ζούνε στον χωρίς όραμα


Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς Ιερούργησε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οποίος τέλεσε και την εις Διάκονον Χειροτονία του αναγνώστου κ.Φανουρίου Κατσαρού.

Απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως μέσα σε μία άνυδρη και σκληρή εποχή «κατάφερες να μας συγκινήσεις και να μας επαναφέρεις στη συνείδηση του τι είμαστε και ποιο Μυστήριο συντελείται μέσα σε αυτό τον χοϊκό κόσμο από την Εκκλησία μας».

«Είναι δεδομένο ότι αυτή η εσωτερική σου ανάγκη, αυτή η βαθιά σου προσδοκία… έγινε και γίνεται επειδή Εκείνος σε εκάλεσε, επειδή εκείνος σε ηγάπησε εκ κοιλίας μητρός, επειδή είσαι σκεύος εκλογής», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας πως «καλείσαι να ακούσεις το λόγο του Κυρίου σου, το λόγο που και εσύ θα ψελλίσεις με τα δικά σου χείλη: ‘’Αγαπάτε τους εχθρούς ημών’’ γιατί έτσι μόνο θα γίνουμε Υιοί του Θεού».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε στον π.Φανούριο πως «για να φανείς δόκιμος στρατιώτης και να πάρεις το στέφανο της ζωής, πρέπει να αθλήσεις νομίμως. Πρέπει να αθλήσεις με όλη την ύπαρξή σου, τη ζωή σου, την καρδιά σου, την ψυχή σου, το είναι σου. Να γίνεις πιστός ‘’άχρι θανάτου’’».

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως προσευχόμαστε για να είσαι δόκιμος και άξιος Στρατιώτης Χριστού «σε μία εποχή πεισιθάνατη, σε μία εποχή διαβεβλημένη, σε μία εποχή όπου η πνευματική και σωματική μοιχεία κυριαρχεί, όπου οι άνθρωποι ζούνε στον κόσμο ‘’ελπίδα μη έχοντες’’.

Χωρίς όραμα, χωρίς νοηματοδότηση, χωρίς καμία μα καμία εσωτερική διάκριση… καλείσαι εσύ να γίνεις φως...».
«Εκείνος που σε κάλεσε είναι ο προστάτης, ο θυρεός και η δύναμη της ζωής σου», κατέληξε.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου